Το θέμα κυριάρχησε στην συνεδρίαση της γραμματείας του κόμματος

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚΤην στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας επιχειρούσε να αναδείξει τον νέο ρόλο που διεκδικεί στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, μέσω των επαφών του στις Βρυξέλλες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  συζητούσε το απόγευμα της Τρίτης επί ώρες το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η συνεδρίαση του οργάνου είχε προγραμματιστεί με θέμα την τελική αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών και ενδεχομένως και το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά ταύτα, το θέμα που κυριάρχησε ήταν το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Και όπως φαίνεται, στο πεδίο αυτό θα υπάρξει μία πρώτη «γενική πρόβα» του ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικής δύναμης που διεκδικεί νέο ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι με την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλεγεί ο Α. Βασιλόπουλο δήμαρχος της περιοχής, αλλά και η Ρένα Δούρου Περιφερειάρχης Αττικής, απ’ όπου επί των ημερών του Ι. Σγουρού δόθηκαν κονδύλια της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος” , ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κάνει μία πρόβα «σύγκρουσης» με την κυβέρνηση με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς κομματικές πηγές αναφέρουν ότι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βάσει ενστάσεων της τοπικής κομματικής οργάνωσης, θα εκφραστεί βέτο για το υπάρχον σχέδιο κατασκευής του γηπέδου. Κατόπιν αυτών αναμένεται να ζητηθεί να υπάρξουν τροποποιήσεις στα άρθρα του σχετικού νομοσχεδίου που δίνει το «πράσινο φως» για το έργο.

Ενστάσεις είχαν εκφραστεί ήδη από το προηγούμενο βράδυ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σ/μ που περιλαμβάνει και τις σχετικές τροπολογίες.

Την αντίθεση του με τα σχετικά άρθρα είχε εκφράσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγ. Αποστόλου, ο οποίος παρομοίωσε την υπόθεση με την κατασκευή του Mall, ενώ η βουλευτής της Β’ περιφέρειας Αττικής, Ελένη Αυλωνίτου, είχε σπεύσει να δηλώσει ότι ο συνάδελφός της εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.