Απαιτείται πρώτα τροποποίηση του συντάγματος

ΚΑΡΛΟΣ - ΙΣΠΑΝΙΑΟ πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος θα παραδώσει τον θρόνο στο γιο του και πρίγκιπα διάδοχο Φελίπε.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον πρωθυπουργό της χώρας Μαριάνο Ραχόι.

Θα προηγηθεί κατάθεση πρότασης για την τροποποίηση του συντάγματος που θα επιτρέπει την παραίτηση του βασιλιά από τον θρόνο.

Θα προηγηθεί κατάθεση πρότασης για την τροποποίηση του συντάγματος που θα επιτρέπει την παραίτηση του βασιλιά από τον θρόνο.

Ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του Φρανθίσκο Φράνκο τον Νοέμβριο 1975, ηγήθηκε της μετάβασης της Ισπανίας στη δημοκρατία, κερδίζοντας τον σεβασμό των συμπατριωτών του. Τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του ωστόσο σημαδεύτηκαν από σειρά σκανδάλων και προβλήματα υγείας.

Ο Μαριάνο Ραχόι διευκρίνισε ότι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος θα απευθυνθεί προσωπικά στους Ισπανούς κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Ο ισπανός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

“Ελπίζω ότι σύντομα, το ισπανικό Κονγκρέσο θα είναι σε θέση να εγκρίνει την ενθρόνιση του πρίγκιπα Φελίπε, πρόσθεσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος “υπήρξε ο πρωτεργάτης της δημοκρατίας μας…είναι το μεγαλύτερο σύμβολο της κοινής μας ζωής εν ειρήνη και ελευθερία”, είπε ο Μαριάνο Ραχόι.

Στέλιος Μπαμιατζής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.