Ποιοι μετακινούνται, ποιοι παραμένουν, ποια νέα πρόσωπα μπαίνουν στην κυβέρνηση
ANASXHMATISMOSΕντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν οι προαναγγελθείσες αλλαγές στην κυβέρνηση. Όλα φαίνεται πως εξαρτώνται από τρεις κρίσιμες θέσεις: του υπουργού Οικονομικών, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ που επικαλείται το «Έθνος», αμέσως μόλις βρεθούν τα πρόσωπα για τα συγκεκριμένα πόστα, οι υπόλοιπες θέσεις της κυβέρνησης θα «ξεκλειδώσουν».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για τον Γιάννη Στουρνάρα, το όνομα του οποίου ακούστηκε κάποια στιγμή και για τις τρεις παραπάνω θέσεις, φαίνεται ότι τελικά προκρίνεται η αρχική επιλογή του κ. Σαμαρά για μετακίνησή του στη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Σε χθεσινό του δημοσίευμα, το «Έθνος» ανέφερε πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είχαν συμφωνήσει για την κίνηση αυτή, κατά τη συνάντηση που είχαν την περίοδο του Πάσχα, όταν για πρώτη φορά ετέθη το θέμα της αλλαγής «φρουράς» στο υπουργείο Οικονομικών μετά τις ευρωεκλογές, παράλληλα με τις αλλαγές στο επίπεδο της κυβερνητικής πολιτικής.

Εφόσον ο κ. Στουρνάρας «μετακομίσει» στην ΤτΕ, τότε τη θέση του θα πάρει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν τον τίτλο του υπουργού θα έχει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να σηματοδοτήσει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο τη «στροφή» της κυβέρνησης στα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας, και αν ο κ. Παπασταύρου θα είναι αναπληρωτής υπουργός ή εάν θα επιλεγεί η «ευθεία οδός» με τον κ. Παπασταύρου να ορίζεται διάδοχος του κ. Στουρνάρα.

Επίσης, υπό μετακίνηση φέρονται οι υπουργοί κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης, που συναποτελούν σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως είναι οι κ. Κουτρουμάνης και Κεγκέρογλου, ενώ για το Ανάπτυξης σημαντικές πιθανότητες έχουν οι Κυρ. Μητσοτάκης (εφόσον μετακινηθεί από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και Μ. Βορίδης.

Επίσης, στο νέο σχήμα θέση θα έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ακούγεται είτε για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του κ. Τσαυτάρη είτε για το Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αλλαγές θα υπάρξουν επίσης στην κορυφή του υπουργείου Υγείας, με τον κ. Γεωργιάδη να μετακινείται πιθανώς σε άλλο υπουργείο, του υπουργείο Δημόσιας Τάξης και του υπουργείο Εσωτερικών. Οι κ. Δένδιας και Μιχελάκης θα παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά θα αναλάβουν άλλα χαρτοφυλάκια.

Οι πληροφορίες ότι θέση στο κυβερνητικό σχήμα θα έχουν οι Αρ. Σπηλιωτόπουλος και Γ. Κουμουτσάκος, που ηγήθηκαν της εκλογικής μάχης της ΝΔ στην Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα, δεν επιβεβαιώνονται, ενώ ο Στ. Καλαφάτης, υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε ήδη ότι θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο.

Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών, καθώς τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος θα θελήσουν να δοκιμάσουν νέα πρόσωπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.