Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πτώχευσε η ΧΚ Τεγόπουλος. Ο σύνδικος θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με τον τίτλο της “Ελευθεροτυπίας”

2 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, το δικαστήριο απεδέχθη το αίτημα εταιρείας στην οποία η ΧΚ Τεγόπουλος όφειλε χρήματα να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλείται το δικαστήριο να ορίσει σύνδικο και ουσιαστικά από αυτόν εξαρτώνται όλα καθώς θα είναι ο διαχειριστής όλων τωνπεριουσιακών στοιχείων της εταιρείας και θα επιχειρήσει να τα αξιοποιήσει ώστε να εκπληρώσει κατά το δυνατόν οφειλές σε δημόσιο, εργαζομένους και ιδιώτες

Υπάρχει περίπτωση ο σύνδικος να θέλει να κρατήσει τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας. Ή να τον εκποιήσει άμεσα. Πιθανότατα, αν προχωρήσει σε πλειστηριασμό να αφήσει στην εταιρεία “Τρίτη όψη” του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, να συνεχίσει να εκδίδει την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, προκειμένου να μη χαθεί η εμπορική αξία του τίτλου.

Πιο πολύπλοκλα είναι τα πράγματα για τους εργαζομένους. Οι παλιοί θα διεκδικήσουν τις οφειλές από τον σύνδικό και την εκποίηση της περιουσίας που θα γίνει. Αυτοί που συμμετέχουν στην έκδοση της εφημερίδα υπό την τρίτη όψη είναι πιο περίπλοκο γιατί έχουν υπογράψει ατομικές συβάσεις.

News247

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2014 at 19:33 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply