Οργή αναμένεται να προκαλέσει σε 44 εκατομμύρια καπνιστές της Ρωσίας η απαγόρευση τους καπνίσματος από την 1η του Ιούνη σε εστιατόρια και μπαρ της χώρας

rwsia-kapnismaΗ απόφαση αυτή της ρωσικής κυβέρνησης έχει απώτερο στόχο τη μείωση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, αλλά και τη μείωση των ενήλικων καπνιστών από το 39% στο 25% μέχρι το 2020 και έρχεται να εφαρμοστεί μόλις ένα 24ωρο μετά την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

«Οσοι αγνοήσουν το νόμο, θα τιμωρηθούν»

«Χάρη σε αυτό το νόμο, οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία και ότι το κάπνισμα κοντά σε άλλους ανθρώπους αποτελεί έγκλημα», δήλωσε ο Σεργκέι Καλάσνικοφ, επικεφαλής της επιτροπής Δημόσιας Υγείας της Δούμα. «Το θέμα είναι επιτακτικό και θα τιμωρηθούν όσοι αγνοήσουν το νόμο αυτόν», προειδοποίησε.

Η Ρωσία ξεκίνησε να εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα σχετικά με το κάπνισμα από το περασμένο καλοκαίρι, απαγορεύοντας τη συνήθεια αυτή σε κυβερνητικά κτίρια, αλλά και τη σχετική διαφήμιση των προϊόντων. Ωστόσο η Ρωσία παραμένει μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και στα τρένα

Από την 1η Ιουνίου, το κάπνισμα στη Ρωσία θα απαγορεύεται σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και στα τρένα, ενώ τα προϊόντα καπνού δεν θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε εμφανή σημεία σε καταστήματα και περίπτερα.

«Εχουμε ως βάση τις σχετικές αμερικανικές και ευρωπαϊκές έρευνες για το νόμο αυτό. Από την άποψη αυτή, εμπιστευόμαστε απόλυτα τους συναδέλφους μας στη Δύση», δήλωσε ο Καλάσνικοφ, προσθέτοντας ότι οι ξένες εταιρείες καπνού έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις κατά αυτού του νόμου.

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.