ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑΣε ρυθμούς Μουντιάλ μπαίνει από σήμερα Σάββατο και τυπικά η Εθνική Ελλάδος, με τη διεξαγωγή του πρώτου φιλικού προετοιμασίας απέναντι στην Πορτογαλία (21:30) που θα αγωνιστεί χωρίς τον Ρονάλντο.

Στο «Estadio Nacional» της Λισσαβόνας – όχι στο «Ντα Λουζ», όπου κατακτήθηκε ο τίτλος του Euro 2004 και όπου πρόσφατα διεξήχθη ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ – η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πραγματοποιεί την πρώτη της πρόβα εν’ όψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι σε ένα από τα συγκροτήματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη Βραζιλία.

Το όνομα της Πορτογαλίας φέρνει φυσικά ευχάριστες αναμνήσεις στο μυαλό των Ελλήνων φιλάθλων και το αντιπροωπευτικό συγκρότημα θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο απέναντι στους Ίβηρες που κρατά εδώ και πέντε αγώνες, μια και η «γαλανόλευκη» μετρά τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες κόντρα στους αποψινούς της αντιπάλους, που τελευταία φορά νίκησαν την Ελλάδα το 1996 σε φιλικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προπονήσεις, ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με τον Καρνέζη στο τέρμα, τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, τον Τοροσίδη δεξιά, τον Χολέμπας αριστερά, τους Τζιόλη, Μανιάτη, Κατσουράνη στο κέντρο του γηπέδου και στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Γκέκα.

Οι Πορτογάλοι, που γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ομοσπονδίας τους, δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Πέπε. Αναμένεται να παραταχθούν με τους Ρουί Πατρίτσιο κάτω από τα δοκάρια, τους Περέιρα, Νέτο, Άλβες και Κοεντράο στην άμυνα, τους Μουτίνιο, Βελόσο, Μεϊρέλες, Βαρέλα και Νάνι στη μεσαία γραμμή και επιθετικό τον Πόστιγκα.

Αποστολή στη Λισσαβόνα: Αποστόλης Λάμπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.