Η Europol καταγράφει 14 χτυπήματα το 2013 στη χώρα
tromokratiaΣημαντική αύξηση της δράσης τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα καταγράφει η ετήσια έκθεση της Europol. Το 2013 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 14 τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ 24 σημειώθηκαν συνολικά σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος», κατά τη διάρκεια του 2013, παρά τις πολλές συλλήψεις που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική, οι ομάδες του «αντάρτικου πόλης» κατάφεραν να εξοπλιστούν ξανά και να ανακτήσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

Ο μεγάλος αριθμός των χτυπημάτων ανέβασε τη χώρα, μαζί με την Ισπανία, στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας», σημειώνεται στην έκθεση, η οποία χαρακτηρίζει τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ως την πιο δραστήρια τρομοκρατική οργάνωση της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη δράση της «Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδία» (FAI), αλλά και τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής από τις «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις». οι ποινές Σημειώνεται πάντως ότι στην Ελλάδα οι ποινές κάθειρξης που επιβλήθηκαν στους συλληφθέντες για τρομοκρατία έφτασαν τα 27 έτη, την ώρα που ο μέσος όρος της υπόλοιπης Ευρώπης είναι τα 10 έτη.

Ειδική μνεία στην έκθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασφαλείας γίνεται στην τουρκική ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C. Τονίζεται η σύλληψη μελών της οργάνωσης σε φουσκωτό με όπλα στη Χίο και εκτιμάται ότι οργανώσεις με έδρα την Αθήνα παρέχουν οικονομική στήριξη στο ένοπλο σκέλος της οργάνωσης.

Στην έκθεση, τέλος, διατυπώνεται ότι υπάρχει κίνδυνος, μέσω Ελλάδας να περνούν ισλαμιστές μαχητές από τη Συρία με προορισμό την Ευρώπη, επισημαίνοντας την ανάγκη καλύτερης φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.