Η περίπτωση της 25χρονης Πακιστανής εγκύου Φαρσάνα Παρβίν που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους συγγενείς της είναι σταγόνα στον «ματωμένο ωκεανό» κοινωνιών που δεν συγχωρο

25 XRONH PAKISTAHHΗ αστυνομία παρακολουθούσε το έγκλημα αλλά δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει. Φωνάζαμε για βοήθεια αλλά δεν ερχόταν κανείς. Ο σύζυγος της 25χρονης εγκύου Φαρσάνα Παρβίν που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους συγγενείς της, έξω από δικαστήριο της Λαχόρης, γιατί παντρεύτηκε τον άνδρα που αγάπησε, μιλά στο BBC γι αυτό που στο Πακιστάν δεν αποτελεί είδηση. Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στη χώρα, εγκλήματα τιμής σε μια κοινωνία που τιμωρεί το θύμα και όχι τον ένοχο. Εγκλήματα που τα περισσότερα δεν αποκαλύπτονται ποτέ καθώς παραμένουν μια οικογενειακή υπόθεση.

Τη θλιβερή «πρωτιά» στα εγκλήματα τιμής κρατούν η Ινδία και το Πακιστάν με 1.000 δολοφονίες κάθε χρόνο

Η 25χρονη δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, τα αδέλφια της και τον πρώην αρραβωνιαστικό της στο δρόμο, έξω από το δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η μήνυση που είχαν καταθέσει οι συγγενείς της κοπέλας, κατηγορώντας τον συζυγό της, ότι την απήγαγε. Η 25χρονη εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει ότι είχε παντρευτεί με τη δική της θέληση τον αγαπημένο της και ότι δεν είχε πέσει θύμα απαγωγής. Τότε οι «δικοί της» την έσυρα στον δρόμο, και την χτύπησαν μέχρι θανάτου με τούβλα στο κεφάλι. Η Φαρσάνα ήταν τριών μηνών έγκυος. Οπως είπε ο θετός γιος της, το μωρό που κυοφορούσε η νέα «πέθανε μέσα στη μήτρα», όμως το πόρισμα του ιατροδικαστή, η αστυνομία κατέγραψε μόνο μία δολοφονία.

Από τους δράστες της δολοφονίας, μόνον ο πατέρας της 25χρονης συνελήφθη, καθώς όλοι οι υπόλοιποι διέφυγαν. Τώρα τους αναζητά η αστυνομία.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε από την πακιστανική κυβέρνηση να λάβει αμέσως μέτρα. Μόνο πέρυσι, πάνω από 860 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν για λόγους «τιμής».

Τη θλιβερή «πρωτιά» στα εγκλήματα τιμής κρατούν η Ινδία και το Πακιστάν με 1.000 δολοφονίες κάθε χρόνο. Εκατοντάδες τέτοια εγκλήματα γίνονται και στο Αφγανιστάν, σε χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά ακόμα και σε χώρες της Δύσης σε κοινότητες μεταναστών.

 

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.