Ρίχνεται πρώτη στη μάχη των δελφίνων – Χτίζει τις βάσεις για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΤηλεφωνήματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα κάνει το τελευταίο διήμερο ο μηχανισμός της Φώφης Γεννηματά, προγραμματίζοντας συναντήσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας και ζητώντας από τους κομματικούς παράγοντες να παρακολουθούν τις παρεμβάσεις και τις δημόσιες δηλώσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά επιδιώκει να αποκτήσει ερείσματα ή να κεφαλαιοποιήσει τη δημοτικότητά της στην παραδοσιακή βάση του Κινήματος, με ορίζοντα το επικείμενο συνέδριο.

Το συνέδριο, είτε θα είναι του ΠΑΣΟΚ είτε της Ελιάς, θα είναι και εκλογικό, θα τεθεί δηλαδή θεμα ηγεσίας. Εάν είναι της Ελιάς, το συνέδριο θα πρέπει να εκλέξει τον επικεφαλής του σχήματος συνεργασίας, εάν είναι του ΠΑΣΟΚ, θα κληθεί να αποφασίσει για την παραμονή του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία και εάν και πότε θα κινηθούν διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υπάρξει αμφισβήτηση του νυν προέδρου.

Η κυρία Γεννηματά είναι η πρώτη που κάνει διακριτή την παρουσία της στη μάχη των δελφίνων και στο χορό της αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου. Στη συνεδρίαση μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να σταλούν ερωτηματολόγια σε όλες τις οργανώσεις, ώστε να απαντήσουν όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της παράταξης -εμμέσως και στο θέμα της ηγεσίας.

“Φώφη, αυτό που λες δεν μου αρέσει” της απάντησε ξερά ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο ο κύβος είχε ριφθεί. Η κυρία Γεννηματά μοιάζει έτοιμη απο καιρό για την εσωκομματική αναμέτρηση και τη διεκδίκηση της ηγεσίας, αν και ακόμα δεν έχει στέρεες και ευρείες συμμαχίες, παρά μόνον αναφέρεται στην ιστορική βάση του ΠΑΣΟΚ, που συγκινείται ακόμη με το όνομα του πατέρα της -και η οποία προφανώς δεν είναι αρκετή για την κατάκτηση της ηγεσίας.

Γιάννης Μακρυγιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.