mauhtes ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΠερισσότερα από 9.000 θέματα περιλαμβάνει η Τράπεζα που θα χρησιμοποιηθεί στις επικείμενες εξετάσεις της Α’ Λυκείου, την οποία δημοσιοποίησε χθες το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του υπουργείου Παιδείας.
Η ανάρτηση των θεμάτων έγινε μέσω της ιστοσελίδας exams-repo.cti.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους και θα παραμένει ανοικτή συνεχώς.

Πρόκειται για θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας σε όλα τα μαθήματα της τάξης, εκτός από τα μαθήματα τα επιλογής. Σύμφωνα με τα στελέχη του Ινστιτούτου, σκοπός της είναι αφενός η κάλυψη του συνόλου της διδακτέας ύλης (ύστερα από σχετικό εξορθολογισμό της) από όλα τα σχολεία ώστε να μη δημιουργούνται στους μαθητές μαθησιακά κενά από τάξη σε τάξη και αφετέρου να ομογενοποιηθούν τα κριτήρια αξιολόγησης για ένα αντικειμενικότερο σύστημα αποτίμησης της προόδου των μαθητών.
Καθηγητές πάντως έλεγαν στα «ΝΕΑ» ότι σε αρκετές περιπτώσεις και ιδίως στα θετικά μαθήματα αρκετά θέματα χαρακτηρίζονται από αυξημένη δυσκολία και ορισμένα έχουν συνταχθεί πρόχειρα. Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Γιάννης Τυρλής είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε εφαρμοστεί πιλοτικά εφέτος η Τράπεζα Θεμάτων ώστε να μη γίνει βιαστικά η επιλογή των θεμάτων.
Πιθανό είναι επίσης, όπως εκτιμούσαν άλλοι καθηγητές, ότι αν κληρωθούν πολύ δύσκολα θέματα από την Τράπεζα (θα κληρωθεί το 50% των θεμάτων από αυτήν) οι καθηγητές να επιλέξουν ευκολότερα στο υπόλοιπο 50% για να αντισταθμίσουν την πιθανότητα συντριπτικής αποτυχίας. Η ΟΛΜΕ εξάλλου εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεγάλη αποτυχία και εξακολούθησε να ζητά τη μη εφαρμογή της Τράπεζας φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.