Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν «πατήσετε» τα 60!

27 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Για να μην πάθετε κρίση ηλικίας

ΓΥΝΑΙΚΑΤι είναι αυτό που προκαλεί «κρίση» ηλικίας στους ανθρώπους με το που μπουν στην έκτη δεκαετία της ζωής τους; Γιατί αλλάζει η ψυχολογία τους και γιατί βλέπουν τη ζωή τους πολύ διαφορετικά πια; «Πρόκειται για μια περίοδο μεγάλης αλλαγής» λένε ειδικοί επιστήμονες στην αμερικανική Huffington Post, τονίζοντας ότι μόλις οι  άνθρωποι «πατήσουν» τα εξήντα ξεκινά μια περίοδος «σωματικής και συναισθηματικής κατάρρευσης». Υπάρχουν ωστόσο δέκα πράγματα που αν φροντίσουν να κάνουν προτού σβήσουν το 60ο κεράκι τους, θα βιώσουν αυτή τη μετάβαση λιγότερο «επώδυνα».

1.Κάντε φίλους μικρότερης ηλικίας

Μπορεί με τα άτομα της ίδιας ηλικίας να αισθάνεστε πιο άνετα, οι ειδικοί συστήνουν ωστόσο την επαφή και με «νεότερο» κόσμο, καθώς «μπορούν να αποτελέσουν πηγή  νέων ιδεών και ενθουσιασμού».

2.Κόψτε μια κακή συνήθεια

Ποτέ δεν είναι αργά για να κόψετε το κάπνισμα, να χάσετε βάρος και να ξεκινήσετε γυμναστική. Λιγότερο άγχος, περισσότερη ενέργεια και καλύτερη υγεία, τα θετικά αποτελέσματα.

3.Φτιάξτε ένα πλάνο για την περίοδο που θα είστε συνταξιούχος

Σχεδιάστε από τώρα τι θα κάνετε όταν σταματήσετε να εργάζεστε και θα έχετε άπλετο ελεύθερο χρόνο.

4.Συγχωρείστε  αυτούς που σας έχουν αδικήσει

Και ζητήστε συγγνώμη από αυτούς που εσείς έχετε αδικήσει. «Κάντε ένα δώρο ‘ειρήνης’ στον εαυτό σας»

5.Συγκεντρώστε μια dream-team γύρω σας

Θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να πάρετε δύσκολες αποφάσεις στη ζωή σας ή να χρειαστείτε την πολύτιμη βοήθεια κάποιου ειδικού σε κάποιο ζήτημα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε έναν καλό γιατρό, δικηγόρο ή τραπεζίτη κοντά σας, ώστε να «διευκολυνθεί» η ζωή σας.

6.Φέρτε στο «προσκήνιο» ένα παλιό πάθος

Είχατε κάποιο αγαπημένο χόμπι, που σταματήσατε για τον οποιονδήποτε λόγο; Ευκαιρία να το ξαναρχίσετε! Χαρείτε και πάλι ότι λατρεύατε να κάνετε στον ελεύθερο σας χρόνο…

7.«Καλλιεργείστε» την αισιοδοξία σας

Μπορεί να μην είστε από τη φύση σας αισιόδοξος άνθρωπος. Αλλάξτε! Αποφασίστε εσείς για τη ζωή σας, βρείτε λύσεις στις προκλήσεις, πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας και μόνο τα καλύτερα θα ακολουθήσουν…

8.Δοκιμάστε να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που απαιτούν τη δική σας και μόνο εργασία και… φαντασία!

9.Εξοικονομείστε χρήματα

Μην περιμένετε να φτάσετε τα 60 για να μαζεύετε χρήματα. Σχεδιάστε ένα πλάνο εξοικονόμησης τώρα… ώστε όταν, για παράδειγμα, θελήσετε να κάνετε ένα ταξίδι στο μέλλον, να το πραγματοποιήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη!

10.Κάντε αλλαγές ζωτικής σημασίας για εσάς

πρώτο θέμα

This entry was posted on Τρίτη, 27 Μαΐου, 2014 at 23:22 and is filed under 10, HOT-LIFESTYLE, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply