Απόψε ο μεγάλος τελικός του Champions League
champion leaugeΗ ώρα δείχνει Μαδρίτης, με τη Ρεάλ και την Ατλέτικο να μετρούν αντίστροφα για να πέσουν στην… αρένα του «Ντα Λουζ» και να διεκδικήσουν τον τίτλο του Champions League! Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δύο σύλλογοι από την ίδια πόλη θα διεκδικήσουν το… ιερό δισκοπότηρο του Champions League (21:45).

Οι δύο ομάδες της Μαδρίτης – η Ρεάλ και η Ατλέτικο – θα παλέψουν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη… Λισαβόνα, για το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από τη μία έχουμε την «βασίλισσα», την εννιά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, που θέλει να φτάσει στον πολυπόθητο δέκατο τίτλο της ιστορίας της, που ψάχνει μετά τον τελικό του 2002 με τους «γκαλάκτικος» των Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ζιντάν, Φίγκο κ.α.

Από την άλλη είναι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με τα μεγάλα… κοχόνες που κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, ύστερα από δεκαοχτώ χρόνια και βάζοντας… από κάτω Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι, θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην αναμονή τόσων ετών, κάτι που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του: Ζόσέ Μουρίνιο, Φάμπιο Καπέλο και Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο Ιταλός είναι ο 11ος τεχνικός – μετά την επιτυχία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε με το 9ο Champions League – που κάθισε στον πάγκο της ομάδας και αν τα καταφέρει, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Τον κορυφαίο τίτλο στην ιστορία τους θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά οι «ροχινμπλάνκος», οι οποίοι μετά το πρωτάθλημα, θέλουν να κάνουν το νταμπλ με την ανάδειξή τους σε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για το 2014, όντας μάλιστα αήττητοι μέχρι και τον τελικό.

Ο Αντσελότι δεν υπολογίζει τον Τσάμπι Αλόνσο που συμπλήρωσε κάρτες στον δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο και τον τραυματία Χεσέ, ενώ αμφίβολοι παραμένουν ο Μπενζεμά και ο Πέπε. Στον αντίποδα, ο Σιμεόνε θα έχει στον πάγκο τον Ντιέγκο Κόστα, όμως μετά την εμφύτευση πλακούντα αλόγου στο γόνατό δείχνει ικανός να αγωνιστεί, και περιμένει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση θα είναι ο Αρντά Τουράν.

Το πρόσωπο του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία ο πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος στο Champions League με τα 16 τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής και θα προσπαθήσει – λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ – να βάλει την υπογραφή του και στον τελικό, ο οποίος είναι ο τρίτος στην καριέρα του (μετά το 2008 που είχε πανηγυρίσει τον τίτλο και της αποτυχίας την επόμενη σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ο διαιτητής

Ο Ολλανδός, Μπιέρν Κάιπερς θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι πιθανές συνθέσεις, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Γιαραμέντι (ή Κεντίρα), Ντι Μαρία, Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (ή Ίσκο).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λούις, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Γκαρθία (ή Τουράν), Κόστα (παραμένει άγνωστο αν θα παίξει, διαφορετικά ο Βίγια), Λόπεθ.

 sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.