ΚΡΑΤΣΑΗ Ρόδη Κράτσα είναι η μόνη εν ενεργεία Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποψήφια στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Με σπουδές στην κοινωνιολογία και την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, υπηρετεί την ευρωπαϊκή ιδέα ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια.

Το 2007 υπήρξε σημαντικός σταθμός στην πορεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη 1η Αντιπρόεδρος. Επανεξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2009.

Χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια και ολοκλήρωσε με επιτυχία διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. στα ζωτικά θέματα της ασφάλειας των πτήσεων, της ασφάλεια στη θάλασσα, της προστασίας του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων των επιβατών κ.ά.

Εξαιρετικά δραστήρια ευρωβουλευτής, μετρά επίσης πολλές εκθέσεις και παρεμβάσεις σε καίρια θέματα για τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη, τη συνοχή και σύγκλιση αλλά και την αποτελεσματική επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ήδη από τις πρώτες συνέπειες της κρίσης τον Ιανουάριο του 2010. Εργάστηκε συστηματικά για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και ευνοϊκών συνθηκών για τις ελληνικές περιφέρειες στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων. Είναι εισηγήτρια για την επενδυτικότητα στην Ε.Ε. και τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια για εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης της οικονομίας. Εισηγήτρια για περισσότερες γυναίκες στα Δ.Σ. των εισηγμένων επιχειρήσεων, υποστηρίζει την αξιοποίηση του πολύτιμου γυναικείου δυναμικού στην Ευρώπη. Υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία των πολιτών ενώ προβάλλει με εκδηλώσεις ελληνικά θέματα, όπως η Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, καθώς και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με ισχυρή παρουσία στις εξωτερικές σχέσεις της Ε.Ε. έχει εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Έχει τιμηθεί από αρχηγούς κρατών, θρησκευτικούς ηγέτες, διεθνείς φορείς και πανεπιστήμια.

Η Ρόδη Κράτσα συνδυάζει την πλούσια εμπειρία με τις φρέσκιες ιδέες και αποτελεί αναμφισβήτητα «δυνατό χαρτί» για το ρόλο της χώρας μας στην Ε.Ε.

«Αν με τιμήσουν οι συμπολίτες μου με «σταυρό» προτίμησης και επανεκλεγώ θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις και τα όπλα για την ενδυνάμωση της Ε.Ε., τη γεφύρωση του χάσματος Βορρά και Νότου και την ισότιμη συμμετοχή όλων των χωρών στις αποφάσεις και τις ευκαιρίες. Είναι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση στη χώρα μας.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.