Αθηναγόρας ΣκιαδόπουλοςΤη μία διάκριση μετά την άλλη κατακτά ο ροδίτης μαθητής Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, ο οποίος φέτος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε δύο μαθητικές Ολυμπιάδες, μία στα Μαθηματικά και μία στη Φυσική.
To ελληνόπουλο που σαρώνει στις Ολυμπιάδες

Ο μαθητής από τη Ρόδο, ο οποίος έχει καταπλήξει όλη την Ελλάδα με τις ικανότητές του, αναδείχθηκε πρώτος στον Πανελλήνια διαγωνισμό Φυσικής προσθέτοντας στο ενεργητικό του μία ακόμα διάκριση.

Η πρωτιά αυτή του επιτρέπει να πάρει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Ιουλίου στο Καζακστάν. Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική μαθητική ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος φέτος. Πριν από μερικές ημέρες ο ροδίτης μαθητής κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, επιτυγχάνοντας μάλιστα άριστη επίδοση (40/40). Η διάκριση αυτή του έδωσε το εισιτήριο για να πάρει μέρος και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, από τις 3 ως τις 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Greek Reporter, γίνεται έτσι ο πρώτος μαθητής που συμμετέχει σε δύο μαθητικές Ολυμπιάδες.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο.
Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών και έλαβε μέρος στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κολομβία. Σ’ αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση, όπου συμμετείχαν 528 μαθητές από 97 χώρες, ο Αθηναγόρας, μαθητής τότε της Β΄ τάξης του Λυκείου, κατέκτησε εύφημη μνεία. Η διάκριση αυτή του Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου αποτέλεσε συνέχεια του Χάλκινου Μεταλλίου που κέρδισε στην 30η Βαλκανική Ολυμπιάδα 2013, που έγινε στην Κύπρο.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2011-2012, ως μαθητής της Α’ Λυκείου, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε το 2012 στην Αργεντινή.

E.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.