Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα 2.000.000€

22 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τμηματική κλοπή κοσμημάτων αξίας περίπου 2.000.000 ευρώ, με θύμα την πρώην σύζυγο πολύ γνωστού κοσμηματοπώλη, διαπιστώθηκε από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής

klophΗ κοσμηματοθήκη και άλλα σημεία, που είχε αποθηκευμένα, η κάτοχος τα πολύτιμα κοσμήματα «άδειαζαν» σταδιακά, χωρίς να μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή η κλοπή τους. Μονόπετρα με πολύτιμους λίθους, διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια, ζαφείρια, μοναδικά περιδέραια, σκουλαρίκια, δακτυλίδια, όλα μεγάλης αξίας, εξαφανίζονταν με… χαμηλή ταχύτητα. Η 73χρονη ιδιοκτήτριά τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άρχισε να αντιλαμβάνεται την απώλεια, όταν αναζητούσε συγκεκριμένα πανάκριβα κοσμήματα, προκειμένου να τα φορέσει και δεν τα έβρισκε στα σημεία που τα είχε εναποθέσει. Αρχικά, η κάτοχος των πανάκριβων κοσμημάτων, θεωρούσε πως τα κομμάτια που αναζητούσε ήταν σε άλλα σημεία ή τα είχε σε άλλες οικίες που διατηρούσε.

Τελικά απευθύνθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές προκειμένου να αναζητήσει τον «ένοχο» της κλοπής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημεία και οι χώροι απόκρυψης και φύλαξης των πανάκριβων κοσμημάτων παγιδεύτηκαν με «αόρατες» μικροκάμερες, προκειμένου να εντοπιστεί ο… δράστης. Από την πρώτη στιγμή, όπως επεσήμαιναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι υποψίες είχαν πέσει στην 50χρονη οικιακή βοηθό από τη Γεωργία. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη γυναίκα, εργαζόταν για αρκετά χρόνια, στην κατοικία της πρώην συζύγου του γνωστού κοσμηματοπώλη, κάτι που είχε δημιουργήσει αμοιβαία εμπιστοσύνη και ήταν πολύ δύσκολη η απόδοση κατηγοριών στο πρόσωπό της, χωρίς να υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις.

Αυτές, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, βρέθηκαν με αποτέλεσμα τη σύλληψης της 50χρονης οικιακής βοηθού, η οποία φαίνεται να ομολόγησε την σταδιακή κλοπή των πολύτιμων κοσμημάτων. Η κατηγορουμένη με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η αστυνομική έρευνα, συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι αποδέκτες των κοσμημάτων, ίσως και τα κοσμήματα, ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι θα διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορουμένων.

thetoc

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014 at 19:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply