«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας ξαναγυρίσει πίσω» είπε ο πρωθυπουργός

ΣΑΜΑΡΑΣΤην Ελλάδα της νέας εποχής που θα δημιουργηθεί με ένα καινούργιο αναπτυξιακό και παραγωγικό σχέδιο, παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςτο απόγευμα της Τρίτης από το Μουσείο Μπενάκη, θέτοντας παράλληλα και το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζοντας πολλές φορές την περιπέτεια της Αργεντινής που χρεοκόπησε.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας και την είσοδό της σε μια νέα εποχή την επόμενη επταετία, ανακοινώνοντας μια σειρά από ρηξικέλευθα μέτρα με επίκεντρο την αύξηση του ΑΕΠ κατά 54,5 δισεκ. ευρώ και τη δημιουργία 770.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα από το 2009 έχασε 50 δισεκ. του ΑΕΠ και αυτά θα βρεθούν την επόμενη τετραετία μεταξύ άλλων από τους εξής τομείς, όπως προσδιόρισε: α) τουρισμός, πρόσθετα 16,5 δισεκ. Ευρώ και 225.000 θέσεις εργασίας, β) πρωτογενής τομέας- 13,5 δισεκ. Ευρώ και 315.000 θέσεις εργασίας, γ) ενέργεια – μ 9,5 δισεκ. Ευρώ και 40.000 θέσεις εργασίας, χωρίς να υπολογιστεί ακόμα ο ορυκτός πλούτος, δ) έρευνα και τεχνολογία- έσοδα 2 δισεκ. Ευρώ και 50.000 θέσεις εργασίας, κ.α.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπολογίζονται ακόμα τα έσοδα από την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας και προσδιόρισε ότι αυτά θα δώσουν τα επόμενα 30 χρόνια περίπου 300 δισεκ. Ευρώ.

«Διαμορφώνουμε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη που θα μας οδηγήσει στο μέλλον και αντικαθιστά τα μνημόνια» τόνισε ο κ. Σαμαράς που επέκρινε με δριμύτητα το ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε το δίλημμα των εκλογών, τονίζοντας: «Η χώρα απογειώνεται. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή και είναι η τελευταία ευκαιρία και κανείς δεν θα την καθηλώσει. Αυτό καλείται να αποφασίσει: ή πάμε μπροστά στην ανάπτυξη ή γυρίζουμε πίσω στην κρίση».

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε, χωρίς να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γίνει ακριβώς,  τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, των έμμεσων φόρων, της φορολογίας εισοδήματος και των επιχειρηματικών κερδών και του ΦΠΑ.

«Ο καθένας θα πληρώνει κατά τις δυνάμεις του, αλλά θα πληρώνουν όλοι» είπε και συγκεκριμένα ανέφερε ότι η φορολογία για τα επιχειρηματικά κέρδη θα φθάσει στο 15%, ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης των εισοδημάτων θα είναι στο 33% και το ΦΠΑ δεν θα ξεπερνά πουθενά το 12%. Βασική προϋπόθεση όμως για να γίνουν όλα αυτά και να μην υπάρξει πρόβλημα με το πρωτογενές πλεόνασμα είναι για τον κ. Σαμαρά η ανάπτυξη.

Κατά τον Πρωθυπουργό η κρίσιμη περίοδος είναι η επόμενη επταετία, καθώς είπε ότι έως το 2020 η χώρα θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν από την κρίση. «Την περίοδο 2020-2021 θα ανακτηθεί πλήρως η χαμένη ευημερία» σημείωσε και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα.

«Τα φορολογικά βάρη σταδιακά θα μειώνονται…Φέτος τέρμα η ύφεση» είπε, ανέφερε ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες σε ανάπτυξη στην ευρωζώνη και προσδιόρισε ότι το 2016 αυτή θα φθάσει στο 3,7%.

Ραβανός Αρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.