nasiadismakis2Έχοντας προσθέσει στη μέχρι τώρα ιδιότητά μου και αυτή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, με το συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου, Δημοσθένη Κουπτσίδη, απόλαυσα για μια ακόμη φορά ένα υπέροχο ταξίδι, κυρίως στα περισσότερα από τα 104 χωριά του δήμου.

Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή, καθώς σ’ αυτές τις τρεις εβδομάδες που πέρασαν είχα την ευκαιρία να αφουγκραστώ πλέον από «πρώτο χέρι» την επονομαζόμενη «κοινωνία», με τα καθημερινά της απλά προβλήματα-που πολλές φορές δε θέλουν καν την επίσκεψη ενός δημάρχου για επιλυθούν- αλλά και την αγωνία της για να επιβιώσει εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Το προσωπικό κέρδος μεγάλο, καθώς έπρεπε να δώσω και την προσωπική μου μάχη μεταξύ της ιδιότητας του δημοσιογράφου και αυτή του υποψηφίου για να πείσω ή όχι κάποιους ώστε να αποσπάσω την εμπιστοσύνη τους και ενδεχομένως την ψήφο τους. Αδιαπραγμάτευτη για μένα ήταν από την πρώτη στιγμή η στάση να μην επηρεαστώ στο ελάχιστο από την όποια απόφαση της κοινωνίας, όπως επίσης και από τις ευτυχώς ελάχιστες προσωπικές κακοήθειες εις βάρος του προσώπου μου.

Έτσι την επομένη των εκλογών νιώθω όπως θα ένιωθα ακόμη και αν ο συνδυασμός που εντάχθηκα ήταν αυτός ο νικητής. Ο λαός μίλησε και σε κάθε περίπτωση είτε μας αρέσει είτε όχι αυτός έχει τον πρώτο λόγο σε μια Δημοκρατία.

Τα «ευχαριστώ» του κάθε υποψηφίου δεν πρέπει να είναι μόνο σ’ αυτούς που έπεισες να δώσουν την ψήφο τους, αλλά και σ’ αυτούς κυρίως που δε σε ψήφισαν, γιατί δεν μπορεί να απαιτείς την ψήφο τους αν εσύ από πριν δεν κατάφερες να τους ακούσεις ή ακόμη περισσότερο να τους ζητήσεις ενδεχομένους και συγγνώμη που δεν τους προστατεύσεις από τυχόν λαοπλάνους.

Από την πλευρά μου, πέρα από τα «ευχαριστώ» και τα «συγνώμη» σε όλους τους ψηφοφόρους, θα ήθελα να πω και ένα ειλικρινή «ευχαριστώ» και προς τον επικεφαλής του συνδυασμού, Δημοσθένη Κουπτσίδη, αλλά και όλους τους συνυποψήφιους για την υποδειγματική μας συνεργασία και το πολιτισμένο επίπεδο του προεκλογικού αγώνα που κρατήσαμε από την πρώτη στιγμή μέχρι και την επομένη των εκλογών. Ήταν και αυτό ανάμεσα στα μεγάλα κέρδη που αποκόμισα.

Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο και φίλο Γιώργο Δασταμάνη, που αν και απέναντι στη χρονική στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας, δεν μπορείς να μην τον αναγνωρίσεις το ακέραιο του χαρακτήρα του. Το μεγάλο βάρος πέφτει πλέον σ’ αυτόν και θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του σε κάθε σειρήνα και κυρίως να διαφυλάξει την προσωπική του εικόνα.

Ο νέος δήμος μπήκε σε στέρεες βάσεις και πρέπει να αναγνωρίσει και την προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά και να μην επαναλάβει τυχόν ακούσια ή και σκόπιμα λάθη του παρελθόντος.
Καλή τύχη σε όλους και επιτέλους από σήμερα στο μεταβατικό αυτό στάδιο να σβηστεί η κάθε πικρία και ο διάλογος και η συνεργασία όλων να πάρει τη θέση της, ώστε αυτή την πενταετία όλοι οι θεσμικοί φορείς να γίνουν μια γροθιά για διεκδικήσεις σε κάθε επίπεδο της κεντρικής εξουσίας, προς όφελος αυτού του τόπου.

Y.Γ. Θα ήταν παράληψή μου να μην ευχαριστήσω και τους συναδέλφους δημοσιογράφους, αλλά και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ όλης της Δυτικής Μακεδονίας για τη δυνατότητα που μου έδωσαν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, να εκφράσω προεκλογικά τις απόψεις μου.

ΝΑΣΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ) Δημοσιογράφος ΕΡΤ μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών
Με το συνδυασμό «Μαζί Συνεχίζουμε. Δημοσθένης Κουπτσίδης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.