Άγγιγμα αγάπης

fwtografiaΕνώ η οικογένειά της έχουν απλώσει τα χέρια τους στο πρόσωπό της, για να της προσφέρουν ένα ακόμη χάδι, η Κίρλι Έντουαρντς καρφώνει το βλέμμα της στο φακό. Η φωτογραφία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που έγινε στο Σίδνεϊ.

Η εικόνα ανήκει στο φωτογράφο Τζο Γουίγκνταλ και ελήφθη τον Νοέμβριο του 2012. Λίγες ημέρες αργότερα, η Κίρλι πέθανε. Όταν το κορίτσι ήταν 12 ετών, προσεβλήθη από μια ασθένεια που της προκάλεσε μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο. Δηλαδή χρειαζόταν 24ώρη περίθαλψη από τη μητέρα και τον πατέρα της. Στη βραβευμένη εικόνα, εκτός από τα χέρια των γονιών είναι απλωμένα στο πρόσωπό της και τα χέρια των έξι αδελφών της.

fwtografia

Oι υπόλοιπες φωτογραφίες που κέρδισαν βραβεία

«Η ζωή σε μια βαλίτσα». Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Ρίτσαρντ Γουεϊνράιτ και απεικονίζει τη μοναδική βαλίτσα που μπορούσε να πάρει μαζί της μια οικογένεια από τη συριακή πόλη Χομς, καθώς ξεκινούσε το ταξίδι προς την Ιορδανία. Το σπίτι και ο φούρνος που είχαν στη Συρία καταστράφηκαν και έτσι μόνη λύση που τους απέμεινε ήταν η ξενιτιά.

Το τρίτο βραβείο κέρδισε η Χέδερ Τικόσκι, για τη φωτογραφία της γυναίκας που αντιμετωπίζει κατάματα το νέο της κορμί μετά τη διπλή μαστεκτομή.

Καπνός και τέφρα βγαίνουν από το ενεργά ηφαίστεια Μπρόμο και Σεμερού της Ινδονησίας.

Το παιχνίδι με τις λάμπες υγραερίου παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Κοριτσάκι νοσηλεύεται σε ιατρείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν, τυλιγμένο με ισοθερμικές κουβέρτες, μετά τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη.

Διαφημιστικές πινακίδες στο Κάιρο.

Αγόρι ενάντια στον άνεμο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στην ακτή Κουγκ στην Αυστραλία.

Η εξοχή στο Κόδριγκτον της Αυστραλίας.

Ένα ζευγάρι με… διαφορετικό ντύσιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.