Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 20 καλύτερα του κόσμου το μουσείο της Ακρόπολης

21 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Με αφορμή τη Διεθνή ημέρα των Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, οι συντάκτες του έγκυρου αρχιτεκτονικού ιντερνετικού περιοδικού, Archdaily, επέλεξαν τα είκοσι κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, μουσείο της Ακρόπολης.

mouseio akropwlhsΣτη λίστα περιλαμβάνονται κάποια από τα παγκόσμιας φήμης μουσεία , όπως το MAXXI της Ρώμης, αλλά και λιγότερο γνωστά που ξεχωρίζουν για την εμπνευσμένη τους αρχιτεκτονική, όπως το Medieval Museum της Ιρλανδίας, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum της Γερμανίας.

Οι συντάκτες του περιοδικού, εκτός από τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης εκτίμησαν και τον λιτό και ξεκάθαρο σχεδιασμό του, που έχει άμεση συνάφεια με τη μαθηματική και εννοιολογική καθαρότητα της αρχαίας Ελλάδας.

Ακόμη μνεία έγινε και στην τοποθεσία του μουσείου που χαρακτηρίστηκε “εξαιρετική”, αφού βρίσκεται τριακόσια περίπου μέτρα μακριά από τον Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη, με το μουσείο να βρίσκεται στον “φυσικό” του χώρο. Ο τελευταίος όροφος του μουσείου (στην Αίθουσα του Παρθενώνα) προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας.

Η είσοδος του μουσείου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέει το μουσείο με την Ακρόπολη και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας.

cityportal

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2014 at 18:53 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply