Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μυστηριώδης εγκεφαλική βλάβη εκδηλώνεται με σύμπτωμα το χρόνιο πόνο

19 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Χιλιάδες ασθενείς αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο και έντονη κόπωση, ωστόσο πολύ συχνά οι γιατροί αποδίδουν λανθασμένα τα συμπτώματα αυτά σε ψυχολογικά προβλήματα.

egkefalosΤο αποτέλεσμα είναι οι άσκοπες θεραπείες που δε βοηθούν στην καταστολή των συμπτωμάτων.

Βασική αιτία του προβλήματος είναι το χτύπημα στο κεφάλι, έστω και ήπιο, όμως τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται επίσης σε ιό, όγκο ή και δαγκωνιά από ζώο.

Το Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας NICE μελετά την πιθανότητα να συμπεριληφθεί ο μετατραυματικός υποϋποφυσισμός (post-traumatic hypopituitarism – PTHP) στις οδηγίες αντιμετώπισης των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από τους θεράποντες ιατρούς.

Αυτό σημαίνει ότι ο μετατραυματικός υποϋποφυσισμός θα αποτελεί πιθανή διάγνωση μετά από ένα τραυματισμό στο κεφάλι.

Μερικά ακόμη συμπτώματα της παράδοξης βλάβης, εκτός από τον πόνο και την κόπωση, είναι η κατάθλιψη, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η μειωμένη ερωτική διάθεση, ακόμη και η υπογονιμότητα.

Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εκδηλωθούν χρόνια μετά το χτύπημα.

Επί του παρόντος, οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια κόπωση και πόνο λαμβάνουν συνήθως διάγνωση για το επονομαζόμενο Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης (CFS) ή για ινομυαλγία.

onmed

 

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2014 at 23:06 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply