ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣΠΡΟΣ Ιερά Μητρόπολιν – Επαρχίαν Ελασσώνος – πρωτοσύγκελων Αρχιμανδρίτη ΧΑΡΙΤΩΝΑ

Πληροφορηθείς Την Εκδημίαν του σεβασμιωτάτου Κυρίου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Μητροπολίτου και της περιοχής μας ΔΕΣΚΑΤΗ εκφράζω τα συλλυπητήριά μου μετά πολλά ειλικρινῆ των αυτοῦ συμπατριωτών μου της Διασπορᾶς

Προσεύχομαι ὐπερ Αναπαύσεως Εκείνου και παρακαλῶ τον θεόν να ευλογῆ και δώση παραδοσιακή συνέχεια εἰς το Έργο Σας.

Ευλογείτε – Χριστός Ανέστη

Κοψαχείλης Τιμολέων

Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σύμφωνα με την Εκκλησίας της Ελλάδας:

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος (Κολόκας) γεννήθηκε το 1953 στο Νησάκι των Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Σπούδασε θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979. Διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κ. Τούμπας, καθώς επίσης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσώνος το 1995. Μετά την εγκατάστασή του αναδιοργάνωσε τη διοίκηση της Μητροπόλεως, ανακαίνισε το Μητροπολιτικό Οίκο καθώς και το Πνευματικό Κέντρο και μερίμνησε για την ανακαίνιση και επάνδρωση των ιστορικών Μονών της επαρχίας. Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η ενορία και ο Ι. Ναός του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και έγινε η επίσημη αγιοκατάταξη καθώς και η μεταφορά των Αγίων Λειψάνων του από τη Μόσχα της Ρωσίας.

Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως Πρόεδρος της Δ.Ε. της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα τότε και προσφάτως κοιμηθέντα Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μητροπολίτη Ελασσόνας θα τελεσθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαΐου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, στις 12 το μεσημέρι, ενώ η ταφή του θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Όπως αναφέρει η Ελευθερία: Καθήκοντα τοποτηρητή, έως την εκλογή νέου μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Χαρακτηριστική είναι η λιτή και ουσιαστική δήλωση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, μόλις έμαθε τη θλιβερή είδηση εν πλώ προς το Άγιο Όρος: «Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος υπήρξε ένας λαμπρός Ιεράρχης, μα πάνω απ όλα είχε μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.