Έξι μοντέλα με μέση κατανάλωση καυσίμου έως 4,2 λίτρα/100km.

autoΣημαντικό μερίδιο στη “λαβωμένη”, λόγω κρίσης, αγορά αυτοκινήτου κατέχει η κατηγορία των μίνι, των μικρών αυτοκινήτων δηλαδή που προορίζονται κατά κύριο λόγο για χρήση εντός πόλης.

Με μικρές διαστάσεις, στυλ, καλή ποιότητα κατασκευής, υψηλά επίπεδα ασφάλειας και φυσικά οικονομικούς κινητήρες βενζίνης που

συνεχώς εξελίσσονται, αποτελούν την καλύτερη λύση για τις καθημερινές εντός πόλεων μετακινήσεις.

Και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή που έχει να επιλέξει από μια πλειάδα μοντέλων.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Απρίλιο, οι πωλήσεις οχημάτων που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, ανέρχονται σε 2.791 – με μερίδιο αγοράς που αντιστοιχεί σε 12,7%. Μόνο το μήνα Απρίλιο πωλήθηκαν 928 μονάδες, με το μερίδιο αγοράς να αντιστοιχεί στο 17,1%.

Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας μίνι, βάσει των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας από τον ΣΕΑΑ, είναι τα FIAT 500 και Panda, με 446 και 442 ταξινομήσεις αντίστοιχα, από την αρχή του έτους μέχρι και τον Απρίλιο, το Toyota Aygo (342), το Suzuki Alto (312) και το VW up! (300).

Σε αυτό το θέμα σας παρουσιάζουμε τα έξι πιο οικονομικά σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, μικρά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, βάσει των στοιχείων του ΣΕΑΑ.

FIAT 500/500C 0.9 TWINAIR 3D (85 HP) – (DUALOGIC) – (S&S)

Eιδικές εκπομπές CO2 συνδυασμένος κύκλος (gr/km): 92
Kατανάλωση καυσίμου – συνδυασμένος κύκλος (l/100km): 4,0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.