Δεν χρειάζεται νέο πακέτο η Ελλάδα, εκτιμά σε έκθεση της η JP Morgan. Επισημαίνει ότι το χρηματοδοτικό κενό θα διαμορφωθεί στα 15 δισ. ευρώ. Δεν μπορεί να ελαφρυνθεί πολύ το χρέος.

JPMORGANΔεν υπάρχει ανάγκη για νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας εκτιμά η JP Morgan, η οποία υποστηρίζει παράλληλα πως το χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα διαμορφώνεται στα 15 δισ. ευρώ για το 2014-2015.

Οπως επισημαίνει η JP Morgan σε έκθεση της, το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού χρηματοδότησης ο οποίος θα προέρχεται από την αγορά, από το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τον τερματισμό των ομολόγων ΕΤΕΑΝ, αλλά και με την επαναγορά προνομιούχων μετοχών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της «ελάφρυνσης» του χρέους, δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ περιθώριο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στα δάνεια του επίσημου τομέα, ενώ ο οίκος εκτιμά πως η πιο ρεαλιστική επιλογή είναι η παράταση των ωριμάνσεων.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.