Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

JP Morgan: Δεν χρειάζεται νέο πακέτο η Ελλάδα- «Καμπανάκι» για το χρεος

16 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Δεν χρειάζεται νέο πακέτο η Ελλάδα, εκτιμά σε έκθεση της η JP Morgan. Επισημαίνει ότι το χρηματοδοτικό κενό θα διαμορφωθεί στα 15 δισ. ευρώ. Δεν μπορεί να ελαφρυνθεί πολύ το χρέος.

JPMORGANΔεν υπάρχει ανάγκη για νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας εκτιμά η JP Morgan, η οποία υποστηρίζει παράλληλα πως το χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα διαμορφώνεται στα 15 δισ. ευρώ για το 2014-2015.

Οπως επισημαίνει η JP Morgan σε έκθεση της, το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού χρηματοδότησης ο οποίος θα προέρχεται από την αγορά, από το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τον τερματισμό των ομολόγων ΕΤΕΑΝ, αλλά και με την επαναγορά προνομιούχων μετοχών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της «ελάφρυνσης» του χρέους, δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ περιθώριο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στα δάνεια του επίσημου τομέα, ενώ ο οίκος εκτιμά πως η πιο ρεαλιστική επιλογή είναι η παράταση των ωριμάνσεων.

thetoc

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2014 at 16:29 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply