Τίνα των υποψηφίων επιλέγουμε;

kalph ekloges - ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΣε λίγες μέρες οι κάτοικοι του νομού μας, οι έχοντες δικαίωμα ψήφου, καθώς και όλης της χώρας, θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη, για να ασκήσουν το βασικότερο καθήκον τους, να επιλέξουν και να ψηφίσουν αυτούς οι οποίοι θα αναλάβουν τα πόστα της τοπικής μας αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια-δήμους- Κοινοτικά διαμερίσματα).
Ως τότε όμως οι ψηφοφόροι, αφού ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά του κάθε υποψηφίου,

θα πρέπει να σχηματίσουν ολοκληρωμένη γνώμη γι΄αυτόν, προπαντός τον όποιον τελικά θα ψηφίσουν.
Θα αναζητήσουν την πρότερη πορεία του καθενός των υποψηφίων και αφού ζυγίσουν σωστά, να μην βασανιστούν τελικά από την αλήθεια που βασάνιζε την αρχαία μάνα, ανάμεσα σε δύο θυγατέρες όταν είπε «τίνα των θυγατέρων τευξομαι; Για ποια από τις θυγατέρες να προσευχηθώ, αφού η μία έχει άντρα κεραμοποιό και δεν χρειάζεται βροχή ενώ η άλλη είχε κηπουρό που επιζητούσε τη βροχή.
Εμάς βέβαια βροχές και ξηρασίες δεν μας απασχολούν, παρά μονάχα τα υποψήφια πρόσωπα και συγκεκριμένα οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Γρεβενών, ο κύριος Δασταμάνης και ο κύριος Κουπτσίδης.
Ο κύριος Δασταμάνης υπηρέτησε, στην Περιφέρεια μέχρι την ημέρα που τον εγκατέλειψε αναζητώντας άλλο πόστο. Ήταν στο απυρόβλητο των ψηφοφόρων, διότι με την Περιφέρεια σπάνια κανείς συναλλάσσεται, ώστε να έβλεπε την αποτελεσματικότητά του, αν και αυτή θα έπρεπε από τα έργα του να είχε φανεί.
Ο κύριος Κουπτσίδης έχει χρόνια στο μεϊντάνι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου ίσως έδωσε λαβές για πιθανά αρνητικά σχόλια, όμως να μην τον αδικήσουμε, έχει και άριστα διοικητικά αποτελέσματα, εγώ θα πρόσθετα και γενεαλογική ιστορία στο κεφάλαιο της τοπικής αυτοδιοίκησης των αλησμόνητων πατρίδων μας. Εκεί διέπρεψαν οι Κουπτσιδέοι γράφοντας λαμπρές σελίδες διοίκησης και προστασίας των παππούδων μας. Για να το διατυπώσουμε σύγχρονα η τοπική αυτοδιοίκηση είναι στο DNA του Κουπτσίδη.
Για τον κύριο Δασταμάνη ακούω από διάφορους ότι ίσως είναι ακέραιος και ειλικρινής χαρακτήρας όμως δεν μπορώ να του συγχωρήσω την ενέργειά του να εγκαταλείψει τη θέση του στην Περιφέρεια όπου τον έταξε ο λαός με την ψήφο του, και αναζητά άλλο πόστο σήμερα, το πόστο του Δημάρχου Γρεβενών.
Ποιος μας εγγυάται ότι αν στην πορεία του προκύψει δυνατότητα αναζήτησης άλλου πόστου, του βουλευτή για παράδειγμα, δεν θα ενεργήσει και πάλι παρομοίως, αφού θεωρεί τον εαυτό του κατάλληλο προς πάσαν καλπικήν χρήση;
Και το ερώτημα μέχρι τις εκλογές θα πλανάται:
Τίνα των υποψηφίων επιλέγουμε;

*Παπαδόπουλος Χρίστος

Αρθρογράφος – Πρώην εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.