Άκρως αποκαλυπτική πολιτική ομιλία του Θέμη Μουμουλίδη στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού “αλλάΖουμε Εποχή” στα Γρεβενά

MOYMOYLIDHS GREBENAΤη Δευτέρα 12 Μαίου πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία του συνδυασμού “αλλάΖουμε Εποχή” στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών.

Ο Θ. Μουμουλίδης προχώρησε σε μια άκρως πολιτική ομιλία αποκαλύπτοντας ρόλους και καταστάσεις στη Δυτ. Μακεδονία. Αρχικά αναφέρθηκε στη μεγάλη διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές κάνοντας λόγο για διαφορά άνω των δέκα μονάδων καθώς και για σίγουρη είσοδο του συνδυασμού “αλλάΖουμε Εποχή” στο δεύτερο γύρο και για αισιοδοξία-σιγουριά νίκης.

Στη συνέχεια σχολίασε τον αρνητικό ρόλο των Μ.Μ.Ε στην διαμόρφωση συνειδήσεων και κάλεσε τον κόσμο να κλείσει τα αυτιά του στις στημένες δημοσκοπήσεις, τα παπαγαλάκια και την προπαγάνδα του συστήματος. Έκανε λόγο για αυτοδιοικητικά φερέφωνα και υπηρέτες της πολιτικής λιτότητας αλλά και δήθεν αντιμνημονιακούς που στηρίζονται από παρασκηνιακά συμφέροντα. Δεσμεύτηκε να δοθεί τέλος στο πάρτυ των εργολάβων και των παραγόντων και μίλησε για πλήρη διαφάνεια στα οικονομία της περιφέρειαςΑποκάλυψε ότι θα αναλάβει καθήκοντα μόνο μία φορά, για την αποφυγή φαινομένων διάβρωσης. Πρότεινε την δημιουργία παράλληλου περιφερειακού συμβουλίου νέων και την διεξαγωγή μεγάλης ετήσιας γιορτής που θα συνδέει την παραγωγή, την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής. Τέλος παρουσίασε αναλυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Π.Ε. Γρεβενών.

Την ομιλία άνοιξε η υπ. Αντιπερειφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών κ. Ρένα Καζαντζίδου ενώ στο τέλος παρουσιάστηκαν και οι υπ. Περιφερειακοί σύμβουλοι Γρεβενών.

Ακολουθεί αναλυτικό απόσπασμα απο την ομιλία του Θ. Μουμουλίδη:

“Βρισκόμαστε στην τελευταία κρίσιμη , καθοριστικής σημασίας εβδομάδα πριν από την ιστορική συνάντηση στις κάλπες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το μέλλον μας και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές οι εκλογές είναι πρωτίστως πολιτικές. Αυτές οι εκλογές πρέπει να ανατρέψουν μια συγκυβέρνηση που παίζει τα ρέστα της. Μια συγκυβέρνηση που γνωρίζει ότι αποτελεί ήδη παρελθόν και έχει ξεκινήσει τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Παρά τα όσα λένε τα γκάλοπ του συστήματος , και τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ,στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής με διψήφια διαφορά μονάδων ενώ στις περιφερειακές εκλογές διεκδικεί με αξιώσεις τουλάχιστον 7 περιφέρειες. Ζητάμε τη συμμετοχή σας . Μετατρέψτε τις εκλογές σε μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και ένα τεράστιο κοινωνικό ρεύμα μας οδηγούν στη νίκη

Φαίνεται ότι το σύστημα προσπαθεί να επιλέξει αντίπαλο-σύμμαχο για την δεύτερη Κυριακή. Είναι ολοφάνερο. Όμως απέναντί τους έχουν μια ενωμένη ριζοσπαστική αριστερά, έχουν την κοινωνία που διεκδικεί το μέλλον της. Αυτή η ιστορική στιγμή δεν πρέπει να χαθεί για την Δυτική Μακεδονία. Δεν πρέπει να χαθεί για την Ελλάδα.

Ο συνδυασμός μας, η πρότασή μας είναι ο μοναδικός εγγυητής ενότητας και αισιόδοξου μέλλοντος. Η δική μας πρόταση έχει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης τον άνθρωπο. Γιατί αυτό επιβάλει η αριστερή μας συνείδηση, η συνέπειά μας. Αυτό επιβάλλει η ταραγμένη γκρίζα εποχή μας.

Ο ρόλος της περιφέρειας πρέπει να αναβαθμιστεί γιατί το “σύστημα” θέλει και τις περιφέρειες υπηρέτη, κομπάρσο των εξελίξεων. Όταν το σύστημα της διαπλοκής έχει στις περιφέρειες διοικήσεις – εφαρμοστές των συμφερόντων του και των πολιτικών λιτότητας είναι εφησυχασμένο.

Εμείς διεκδικούμε ένα ρόλο δημιουργικό, ένα ρόλο ευθύνης για την περιφερειακή διοίκηση και όχι ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κάποιοι “αντίπαλοί μας σε αυτή την αναμέτρηση εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί. Ενδύονται τον μανδύα του ανεξάρτητου, πλαγιοσκοπούν και οικειοποιούνται θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό τους συμφέρει. Είναι όμως απομιμήσεις αντιμνημονιακών δυνάμεων, είναι ρέκτες εφήμερων ονείρων ματαιοδοξίας και πολιτικών καιροσκοπισμών. Αγωνιούν για το δικό τους μέλλον καθώς και για το μέλλον των αγνώστων-γνωστών υποστηρικτών τους που επιλέγουν το παρασκήνιο αντί το φως.

Η πρόταση που καταθέσαμε είναι σαφής, πολιτικά υπεύθυνη, κυρίως όμως είναι εφικτή. Προτείνουμε:

  • Τον πλήρη επανασχεδιασμό του μέλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας.-
  • Θέλουμε να αποκατασταθεί κάθε αδικία.
  • Κοινωνική πολιτική με σεβασμό και προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια
  • Ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας με στόχο τη μείωση της ανεργίας
  • Παράλληλα και άμεση αντιμετώπιση των πολλών δυσεπίλυτων προβλημάτων
  • Νέο διοικητικό μοντέλο (διαφάνεια -αξιοκρατία- αποκεντρωμένη διοίκηση- συλλογικές αποφάσεις)
  • Κυρίως προτείνουμε την δημιουργία ενός νέου οργάνου, ενός παράλληλου περιφερειακού συμβουλίου νέων, με καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Σε μια εποχή όπου τα πάντα ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας, όπου τα πάντα γύρω μας γερνούν και γκρεμίζονται , σε μια εποχή μη συμμετοχής, σας ζητάμε να πορευτούμε μαζί . Να χτίσουμε μαζί το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών είναι σήμερα η πιο αδικημένη της περιοχής.

Λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Ακόμη και αν δεν παραχωρήσει τον κεντρικό κράτος τις αρμοδιότητες που έχει υποσχεθεί, εμείς θα ασκήσουμε την πολιτική που δεσμευόμαστε.

Πολύ περισσότερο που η δική μας διαφαινόμενη νίκη στη Δυτική Μακεδονία, θα έρθει παράλληλα με την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό που φαινόταν ως άπαρτο κάστρο της δεξιάς , σε τούτες τις εκλογές θα αλλάξει χέρια.

Η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών είναι η περιοχή της χώρας με τις περισσότερες εκτάσεις βιολογικής καλλιέργειας,Υπάρχει ισχυρή κτηνοτροφία που πρέπει να ενισχυθεί, ως κατεύθυνση , ως προοπτική. Ως σήμα εμπορικό, ως ταυτότητα. Αλλά και ως μεταποίηση και συσκευασία των παραγόμενων στην περιοχή προϊόντων ώστε να αυξάνεται η προστιθέμενη στην περιοχή αξία τους.

Έχουν γίνει στην περιοχή μας αρκετά φράγματα, και στα Γρεβενά υπάρχουν επίσης γεωφράγματα από τα οποία θα μπορούσαν να αρδεύονται σημαντικές εκτάσεις σε όλη την περιφέρεια τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται , δεν αποδίδουν. Όλα ημιτελή και εγκαταλειμμένα, γεγονός που σημαίνει , λεφτά που ξοδευτήκαν και δεν αποδίδουν. Το γνωστό πάρτυ των εργολάβων. Επενδύσεις, ανολοκλήρωτες , μισές, που απαξιώνονται, που μας επιβαρύνουν ακόμη. Αυτό το πάρτυ τελειώνει στις 25 του μήνα.

Εμείς , με την ευθύνη που θα μας αναθέσετε με την ψήφο σας στις 18 και στις 25 του Μάη, δεσμευόμαστε για λίγα αλλά ουσιαστικά πράγματα στον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες της περιοχής, που είναι:

  • Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της περιφέρειας. Θα συγκροτήσουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία υποστήριξης του πρωτογενή τομέα που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες (από τη παραγωγή μέχρι το σχεδιασμό μαρκετινγ και την εξωστρέφεια).
  • Θα προχωρήσουμε στην άμεση ολοκλήρωση μισοτελειωμένων αρδευτικών και εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης της ορθολογικής αξιοποίησης των υδάτων της περιφέρειας. Στηρίζουμε την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και προ ιόντων ολοκληρωμένης γεωργίας, στηρίζοντας και την κατοχύρωση ονομασιών αλλά και τη συνεργατική αξιοποίησή τους ώστε να απολαμβάνει ο παραγωγός τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα.
  • Παροχή τεχνικής υποστήριξης στους νέους αγρότες από επιστημονικό προσωπικό για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των εκμεταλλεύσεών αλλά τη δημιουργία συνεταιρισμών και μονάδων κοινωνικής οικονομίας.
  • Διασύνδεση της γεωργικής παραγωγής με τους άλλους τομείς της οικονομίας( τουρισμό, πολιτισμό, ενέργεια κλπ).
  • Τέλος, ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε μια μεγάλη ετήσια γιορτή, όπου η παραγωγή, η παράδοση, η πολιτιστική μας δημιουργία θα προβάλλονται και θα συγκεντρώνουν πάνω τους όχι μόνο την προσοχή των Ελλήνων ( της χώρας μας και της διασποράς) αλλά θα έχει και διεθνείς διαστάσεις.

Προτείνουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του αγροτουρισμού με άξονα το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας.

Ο αγροτουρισμός αποτέλεσε μια νέα προοπτική για τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία. Έγιναν βήματα, όπως πάντα όμως ημιτελή και ανολοκλήρωτα. Εμείς θέλουμε την πρωτοβουλία. Στηρίζουμε τη δημιουργία, επιδιώκουμε την καινοτομία..Στη δική μας αντίληψη είναι η αποδοτικότητα των επενδύσεων. Ο σεβασμός και η ορθολογική αξιοποίηση των πόρων. Ο δρόμος για την Βασιλίτσα, το σαλέ ημέρας, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός παρεμβάσεων για την αξιοποίηση είτε των λιμνών στην ανατολική περιοχή του νομού , είτε στην ορεινή περιοχή , είναι προτεραιότητές μας.

Άμεση ολοκλήρωση του δρόμου Δεσκάτης – Γρεβενών.

Ίσως δεν ενδιαφέρει, όσο ενδιαφέρει εμάς, το να βγει η Δεσκάτη από την απομόνωση. Για τόπο εξορίας την είχαν παλαιότερα, Απομονωμένη την θέλουν ακόμη. Και αν δεν την θέλουν, γιατί αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε για λόγους ευπρέπειας στους ανταγωνιστές μας, δεν το έχουν ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους. Για εμάς το έργο αυτό είναι το πρώτο στα έργα ενδοπεριφερειακά συνδέσεων που πρέπει να γίνουν. Το πρώτο και το τονίζω με όλη τη σημασία της λέξης.

Κάθε φορά στις εκλογές υπόσχονται όλοι υπόσχονται όλα. Ότι περάσει από το μυαλό του καθενός , ότι μπορεί να αρέσει, να εντυπωσιάσει, λέγεται από τα μπαλκόνια των προεκλογικών λόγων. Γίνεται υπόσχεση προς τους πολίτες. Ο λαϊκισμός κυριαρχεί παντού.

Δεν είμαστε ίδιοι. Και εγώ προσωπικά έχω πει επανειλημμένα ότι δεν επιθυμώ να γίνω πολιτικός. Αυτού του είδους πολιτικός. Γι αυτό σας λέω ότι θα διεκδικήσω μόνο μία φορά αυτό το αξίωμα. Για την αποφυγή φαινομένων διάβρωσης αλλά και για να ανοίξει παράλληλα και σταδιακά ο δρόμος για νέα πρόσωπα.

Εμείς επιδιώκουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και είμαστε αισιόδοξοι από την ανταπόκριση των πολιτών. Για να συνεχίσουμε μαζί με τους πολίτες να ιεραρχούμε διαρκώς τα προβλήματα. Να συζητούμε τις καλύτερες λύσεις. Να υλοποιούμε μαζί σας αυτά που θέτουμε κάθε φορά ως προτεραιότητες. Δική μας προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο. Οι ανάγκες του προσδιορίζουν τις επιλογές και τη δράση μας.

Απομένουν 6 μέρες μέχρι την Κυριακή. Σας καλούμε να στηρίξετε την πρότασή μας. Σας καλούμε να οδηγήσουμε μαζί την Δυτική Μακεδονία στο μέλλον που της αξίζει. Είμαστε βέβαιοι για την επικράτησή μας. Θα ακούσετε πολλά μέχρι την Κυριακή. Οι “μηχανισμοί της εξουσίας” καραδοκούν. Ξέρουν πως έρχεται το τέλος της εποχής τους και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι. Ούτε μια ψήφος χαμένη την Κυριακή. Η Νίκη μας είναι νίκη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Είναι νίκη του μέλλοντός μας.

Καλό αγώνα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.