Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Δεσμεύομαι για τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια μας»

15 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ«Πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία που αναλάβατε σχετικά με την εφαρμογή του  άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 που προβλέπει τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, για το οποίο έχω να πω τα εξής.

            Ανάμεσα στους δημοκρατικούς θεσμούς και τους πολίτες πρέπει να υπάρχει ισότιμη και καθαρή σχέση. Κάτι τέτοιο διασφαλίζεται μόνον όταν οι πολίτες μπορούν πραγματικά να ζητούν και να παίρνουν εξηγήσεις για όποιο θέμα τους απασχολεί, χωρίς να ταλαιπωρούνται και χωρίς να χάνουν άδικα το χρόνο τους.

            Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα πως οι αποκεντρωμένοι θεσμοί για να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται το ρόλο τους πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά, και με κάθε τρόπο, ότι σέβονται και εκτιμούν τον πολίτη. Τότε, όχι μόνο θα είναι πιο αποτελεσματικοί, αλλά θα έχουν και αυτό που ήταν, είναι και θα είναι πάντα ζητούμενο για κάθε δημοκρατική πολιτεία. Τη συνεργασία και τη συμμετοχή των πολιτών.

            Γι΄ αυτό δεσμεύομαι πως, εφόσον ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ του οποίου είμαι επικεφαλής εκλεγεί στην Περιφερειακή αρχή της Δυτικής Μακεδονίας, μια απ΄ τις πρώτες ενέργειες του θα είναι να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη.

Σας ευχαριστώ».

Με εκτίμηση

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

This entry was posted on Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2014 at 09:54 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply