Θα πέσουν «στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα
ΔΗΜΟΣΙΟΣτόχο τη σταδιακή μείωση φορολογικών βαρών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά από το 2015 βάζει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι η ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού και η συζήτηση που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ανοίγουν τον δρόμο για να τεθεί επί τάπητος ζήτημα δημοσιονομικής χαλάρωσης, ύστερα από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας. Για να προχωρήσει το σχέδιο στο οικονομικό επιτελείο λένε ότι θα πρέπει να επιτευχθούν πρώτα οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Συγκεκριμένα οι φόροι που σχεδιάζεται να μειωθούν είναι

1. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης.

2. Διατήρηση συντελεστή 13% στην εστίαση σε μόνιμη βάση.

3. Κατάργηση ή περιορισμό της εισφοράς αλληλεγγύης. Το μέτρο λήγει φέτος και η τρόικα εμμένει στην επέκτασή του για το 2015-2016. Εφόσον δεν αποφευχθεί η επέκταση αυτή, το οικονομικό επιτελείο θα επιδιώξει την αύξηση του εισοδηματικού ορίου επί του οποίου επιβάλλεται (σήμερα το όριο είναι 12.000 ευρώ).

4. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα κέρδη των επιχειρήσεων στόχος είναι να φορολογούνται με 20%, αντί 26% σήμερα, και εν συνεχεία με 15%.

5. Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.