Τα κτίρια της ΓΑΔΑ και τριών υπουργείων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στα ακίνητα που πέρασαν και επίσημα στα χέρια της Eurobank Properties. Πόσο κόστισε η απόκτησή τους και τι ποσό θα καταβάλει το δημόσιο για την εκμίσθωσή τους

kratika akinhtaΣτα χέρια της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ πέρασαν και τυπικά 14 ακίνητα του δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (13/05) η εταιρία.

Με την απόκτηση του χαρτοφυλακίου, έγινε ταυτόχρονα και εκμίσθωση τους στο ελληνικό δημόσιο για 20 έτη, με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Μεταξύ των ακινήτων που άλλαξαν χέρια, είναι αυτά που στεγάζουν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι, το υπουργείο Υγείας στο Μαρούσι, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Γουδί και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε 189.000 τμ, εν των οποίων τα 136.000 τμ αντιστοιχούν στην ανωδομή και τα 53.000 τμ σε υπόγειους χώρους.

Η εταιρία κατέβαλε για την απόκτηση τους 145,81 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα ετήσια έσοδα που θα έχει από τα μισθώματα θα είναι 14,05 εκατομμύρια ευρώ.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.