Σεβίλλη και Μπενφίκα διεκδικούν το πρώτο Europa League της ιστορίας τους
europa leagueΤο πρώτο Europa League, όπως λέγεται πλέον η δεύτερη τάξει διοργάνωση της UEFA, της ιστορίας τους διεκδικούν το βράδυ της Τετάρτης η Σεβίλλη και η Μπενφίκα στο Τορίνο της Ιταλίας (21:45, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Για τους «αετούς» είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στον τελικό του θεσμού, καθώς την περσινή σεζόν έχασαν τον τίτλο από την Τσέλσι στο 90 +3’ από το γκολ του Ιβάνοβιτς.

Τους Πορτογάλους «ακολουθεί» μια… κατάρα, εκείνη του Μπέλα Γκούτμαν, ο οποίος μετά την κατάκτηση του δεύτερου σερί Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1962 είχε επαφές με την τότε διοίκηση του συλλόγου και είχε ζητήσει αύξηση στις αποδοχές του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Κατά την αποχώρησή του από την Μπενφίκα φέρεται να καταράστηκε την ομάδα «να μην καταφέρει στα επόμενα 100 χρόνια από τώρα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης»!

Από τότε, παρότι υπήρξε επτά φορές φιναλίστ (1963, 1965, 1968, 1983, 1988, 1990 και πέρυσι) δεν κατάφερε να σηκώσει κάποιο τρόπαιο! Μάλιστα, το 1990 ο Εουσέμπιο βρέθηκε στον τάφο του Ούγγρου τεχνικού για να προσευχηθεί για να σπάσει η συγκεκριμένη «κατάρα», όμως τελικά οι «αετοί» ηττήθηκαν στον τελικό της Βιέννης από τη Μίλαν (με σκορ 1-0).

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Ανδαλουσιανοί έχουν να λένε για την τρομερή ομάδα – υπό τις οδηγίες του Χουάντε Ράμος – της διετίας 2005 – 2007, όπου κατάφεραν να κατακτήσουν το Κύπελλο UEFA. Από τότε η ισπανική ομάδα δεν έχουν καταφέρει να διακριθούν στην Ευρώπη, έχοντας μέτριες ή άσχημες πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η φετινή ποερία της Σεβίλλης ξεκίνησε από τα πλέι οφ του Europa League, στον όμιλο κατέλαβαν την πρώτη θέση και στους «32» απέκλεισαν την Μάριμπορ, στους «16» τη συμπολίτισσα Μπέτις και στα προημιτελικά την Πόρτο.

Στην ημιτελική φάση άφησαν εκτός της Βαλένθια, χάρη στο εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν στο «Μεστάγια», και τώρα διεκδικούν το τρίτο ευρωπαϊκό τους τίτλο, τον πρώτο με την συγκεκριμένη ονομασία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σαμπέιρο, ενώ εκτός είναι ο Κριστοφόρο και ο Τσερνίσεφ. Ο Ζόρζε Ζέσους δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Πέρεζ και Μάρκοβιτς, ενώ κάρτες συμπλήρωσε κάρτες και ο Σάλβιο. Επίσης, ο Πορτογάλος προπονητής δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του τον Σίλβιο, ενώ αμφίβολος είναι ο Φέισα.

sport-fm

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.