ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σαμαράς: Δεν δικαιολογείται χαλαρότητα στις ευρωεκλογέςΣτις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Μυτιλήνη και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Ελλάδα που χτίζεται.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα που έγινε στο συσκευαστήριο λαδιού του Ελληνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Μυτιλήνης ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και πρόσθεσε:

«Δεν μιλάμε πια για την παλιά Ελλάδα της κρίσης μιλάμε για τη Νέα Ελλάδα την οποία οικοδομούμε. Και Νέα Ελλάδα σημαίνει Ανάπτυξη, σημαίνει Εξωστρέφεια, σημαίνει εξαγωγές, σημαίνει χτύπημα της γραφειοκρατίας, σημαίνει ευκαιρίες για όλους σημαίνει εισόδημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι «μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν απίστευτο ότι η Ελλάδα θα έφτιαχνε ποτέ πρωτογενή πλεονάσματα. Ήταν απίστευτο, ότι δεν θα δανείζεται πια κάθε χρόνο, για να βγάλει τα έξοδά της. Όπως ξέρετε βγήκαμε στις αγορές.

-Λύνουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Με την κουβέντα με τους εταίρους μας, στο τέλος του χρόνου θα έχει λήξει και αυτό το τελευταίο εμπόδιο που υπάρχει».

Ο κ . Σαμαράς είπε ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας κοσμογονίας, το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε δουλειά πολλή» και ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Και δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. Μπήκαμε στη φάση που έχει «μόνο προς τα πάνω» πια. Όχι άλλο «κάτω»…».

Ακολούθως εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Κάποιοι αυτό δεν το θέλουν. Κάποιοι επιθυμούν να ξαναμπούμε στην κρίση. Έπεσαν έξω σε ό,τι έλεγαν ως τώρα. Και θα πέσουν έξω ξανά. Είναι οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού. Του χθες που τελείωσε… Είναι όσοι εκπροσωπούν το τέλμα από το οποίο ξεκολλήσαμε. Είναι αυτοί που δεν θέλουν επενδύσεις, και διώχνουν επενδυτές. Είναι αυτοί που δεν θέλουν την Ευρώπη, που δεν ήθελαν το ευρώ, και που προτείνουν ακόμα τα πιο επικίνδυνα πράγματα, όπως αναγκαστικά δανεισμό».

Αναφέρθηκε όμως και στις αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Άλλοτε υπόσχονται ότι «θα σχίσουν τα μνημόνια». Άλλοτε τα παίρνουν όλα πίσω, κι ύστερα επανέρχονται να ζητούν… αποχώρηση από το ΝΑΤΟ! Τώρα που υπάρχει τέτοια αστάθεια παντού γύρω μας… Κι ύστερα αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης, κι ύστερα το παίρνουν κι αυτό πίσω, αλλά κρατάνε στο ευρωψηφοδέλτιό τους όσους αμφισβήτησαν τη Συνθήκη της Λωζάννης. Κι ύστερα θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη και καταγγέλλουν την Ευρώπη ως… «ιμπεριαλιστική».

Εκτεταμένη αναφορά έκανε ξανά στο όραμα του για τη Νέα Ελλάδα:

«Εμείς οικοδομούμε τη Νέα Ελλάδα. Κι αυτοί θέλουν να επαναφέρουν όσα μας οδήγησαν στην κρίση. Εμείς σταθεροποιήσαμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ… Κι εκείνοι προσπαθούν να απομονώσουν την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο ότι στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα και απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες είπε:

«Η Νέα Ελλάδα ζητά να τη στηρίξετε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Και να κλείσετε το δρόμο σε όσους θέλουν να επιστρέψει η πατρίδα μας στις δοκιμασίες που αφήσαμε πίσω και στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα σηκώθηκε στα πόδια της. Και τώρα μπορεί να περπατήσει όρθια. Δώστε της τη δύναμη, να περπατήσει όρθια και να τρέξει. Παραμερίστε όσους τις βάζουν τρικλοποδιές και τη γυρίζουν πίσω. Να θυμάστε πάνω απ’ όλα: Η Νέα Ελλάδα είστε εσείς, οι άνθρωποι της παραγωγής, όχι οι εργατοπατέρες των συντεχνιών, όχι οι προνομιούχοι του κρατισμού, η Νέα Ελλάδα είστε εσείς. Που αγαπάτε αυτόν τον τόπο…Όχι αυτοί που ήθελαν να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες, όχι όσοι υποστήριζαν την παρανομία και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό:

«Τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, στην Ελλάδα μπήκαν λιγότεροι λαθρομετανάστες απ’ όσους έφυγαν. Αλλά στα ακριτικά μας νησιά μας η πίεση συνεχίζεται! Κι εδώ χρειάζονται πρόσθετα μέτρα και από την ίδια την Ελλάδα και από τους εταίρους μας. Που επιτέλους ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι και δικό τους…».

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.