Επιχείρηση-μαμούθ στο Δημόσιο για τον έλεγχο 45.000 μονιμοποιήσεων. Θα απολύονται όσοι έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά.Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ οι έλεγχοι.

dhmosioΕπιχείρηση – μαμούθ για τον έλεγχο των δικαιολογητικών 45.0000 μονιμοποιήσεων συμβασιούχων που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Δημόσιο, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η διαδικασία που θα ξεκινήσει άμεσα, θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκια ελεγκτών υπό την εποπτεία και την τελική έγκριση του ΑΣΕΠ. Οι υπάλληλοι που θα αποδειχτεί ότι έχουν μονιμοποιηθεί παρανόμως με πλαστά έγγραφα θα απολύονται από την υπηρεσία και θα καταργείται η θέση τους.

Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που θα συμμετέχει σε όλα τα κλιμάκια ελέγχου που θα συσταθούν.

Καταγραφή των μονιμοποιήσεων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι διευθύνσεις προσωπικού όλων των υπουργείων των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ θα αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ονομαστικό κατάλογο των υπαλλήλων που μετατράπηκαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που είχαν συνάψει σε συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Υπολογίζεται ότι θα ελεγχθούν 35.200 μονιμοποιήσεις με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου εκ των οποίων οι 25.000 είναι σε δήμους και περιφέρειες και περίπου 10.000 μετατροπές συμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν με άλλο νομικό πλαίσιο

Συγκρότηση ελεγκτικών κλιμακίων

Κατόπιν θα συγκροτηθούν κλιμάκια ελέγχου τα οποία θα αποτελούνται από τουλάχιστον 2 μέλη εκ των οποίων το ένα πρέπει να είναι επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητή ελεγκτικού οργάνου (ΣΕΕΔΔ, ΣΕΠΕ κτλ) και ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από την υπηρεσία που θα γίνει ο έλεγχος μετά από πρόταση του αρμόδιου υπουργού. Τα κλιμάκια ελέγχου θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα δικαιολογητικά των υπαλλήλων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την μονιμοποίηση τους.

Σύνταξη πορισματικής έκθεσης

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης όλων των δικαιολογητικών το κλιμάκιο σχηματίζει πόρισμα το οποίο αποστέλλει στο ΑΣΕΠ για τελική έγκριση. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι μονιμοποίησης λόγω χρήσης πλαστών εγγράφων ή παραλείψεων τότε θα απολύεται ο υπάλληλος και θα καταργείται η θέση του.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η πορισματική έκθεση μπορεί να αναζητήσει ευθύνες και στις επιτροπές αξιολόγησης των δικαιολογητικών όπου μα βάση την απόφασή τους μονιμοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Το ΑΣΕΠ υποχρεούται να καλέσει σε ακρόαση τους υπαλλήλους για τους οποίους τα κλιμάκια ελέχγου έχουν διαπιστώσει παρατυπίες στα δικαιολογητικά διορισμού τους. Κατόπιν εκδίδει πράξη- απόφαση με την οποία διαπιστώνεται ότι η μετατροπή της σύμβασης έγινε χωρίς να τηρηθούν οι προυποθέσεις του νόμου και με υπαιτιότητα του υπαλλήλου. Η απόφαση κοινοποιείται στην υπηρεσία που εργάζεται ο υπάλληλος και το αρμόδιο όργανο για τους διορισμούς οφείλει να διαπιστώσει την αυτοδίκαιη λύση της υπάλληλικής σχ’εσης και την κατάργηση της θέσης του εργαζομένου.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.