Ποια συστατικά πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας
kuttaritidaΑν αναρωτιέστε τι πρέπει να τρώτε για να διώξετε την κυτταρίτιδα μια και καλή… από τη ζωή σας, δείτε παρακάτω τα θαυματουργά συστατικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας:

Βιταμίνη Α: τη βρίσκετε στα αβγά, τα θαλασσινά και το ημιάπαχο γάλα. Μπορείτε επίσης να την πάρετε από τροφές που περιέχουν β-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α.

Β-καροτίνη: 
επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι μόλις 30 mg β-καροτίνης (ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο καρότα) μειώνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο. Θα τη βρείτε στα καρότα, τις ντομάτες, το καρπούζι, το μπρόκολο και το σπανάκι.

Βιταμίνη Β:
 βοηθά να μετατραπούν οι θερμίδες σε ενέργεια και είναι συστατικό κάποιων ενζύμων που βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος. Επομένως, η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα. Οι καλύτερες πηγές είναι το κοτόπουλο, το κόκκινο κρέας, το ψάρι, οι μπανάνες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η μαγιά και τα αβγά.

Βιταμίνη C: βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου, που είναι η βασική ουσία διατήρησης της νεότητας του δέρματος. Το στρες και η έκθεση στον ήλιο καταστρέφουν το κολλαγόνο κι έτσι το δέρμα μας γίνεται πιο επιρρεπές στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Οι καλύτερες πηγές είναι τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, οι ντομάτες και τα φασολάκια.

Βιταμίνη Ε:
 είναι αντιοξειδωτικό, το οποίο επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων. Και αυτή καταστρέφεται από την έκθεση στον ήλιο. Θα τη βρείτε στα λαχανικά, το λευκό κρέας και τις ελιές.

Σελήνιο:
 είναι αντιοξειδωτικό μεταλλικό στοιχείο, που μειώνει την κακή επίδραση των υπεριωδών ακτίνων στο δέρμα μας, ενώ αποτρέπει επίσης τα ηλιακά εγκαύματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το χαμηλό επίπεδο σεληνίου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Θα το βρείτε στον τόνο, το σουσάμι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ψευδάργυρος: αυτό το μεταλλικό στοιχείο βοηθά στη διατήρηση των ινών κολλαγόνου, που διατηρεί σφιχτό το δέρμα και προλαμβάνει τις ρυτίδες. Συνδέσει επίσης τα αμινοξέα που σχηματίζουν το κολλαγόνο και είναι υπεύθυνα για την ίαση των τραυμάτων. Οι καλύτερες πηγές είναι τα φρούτα, η γαλοπούλα, τα φασόλια σόγιας και τα μανιτάρια.

Το μυστικό

Η διατροφή κατά της κυτταρίτιδας είναι η τέλεια λύση στο πρόβλημα της όψης πορτοκαλιού. Οτιδήποτε τρώτε επηρεάζει το επίπεδο της κυτταρίτιδας, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Αν τρώτε τις σωστές τροφές, το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Αν θέλετε να την ξεφορτωθείτε, πρέπει να αποφεύγετε τις λιπαρές τροφές.

Οι τροφές με αλάτι, σάκχαρα και λιπαρά απαγορεύονται. Πρέπει να τρώτε φυτικές ίνες, που βρίσκονται στα φρούτα και τα φρέσκα λαχανικά. Βοηθούν επίσης στην αποβολή των τοξινών και άλλων άχρηστων στοιχείων. Το αλκοόλ και το κάπνισμα πρέπει επίσης να αποφεύγονται, καθώς παράγουν επιπλέον τοξίνες στον οργανισμό και το δέρμα σας.

omorfamystika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.