Τα λάθη στη γλώσσα του σώματος δεν είναι αμελητέας σημαντικότητας, καθώς έχουν τη δύναμη να στείλουν το λάθος μήνυμα στον άλλο και παρά τα όσα ισχυριζόμαστε με τα λόγια και τις πράξεις μας, άλλο να δείχνουμε με το σώμα μας.
aformesΜπορείτε να πείτε ένα καλό ψέμα, αλλά δεν μπορείτε να κρύψετε την αλήθεια όταν γυρίζετε την πλάτη σας σε κάποιον που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Μπορείτε να προσποιηθείτε ένα χαμόγελο, αλλά δεν θα αργήσουν να σας πάρουν χαμπάρι όταν αποφεύγετε να ανταλλάξετε βλέμματα με κάποιον.

Διαβάστε ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη και προσπαθήστε την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσετε με κάποιον, να έχουν περισσότερη συνοχή οι λέξεις και η στάση του σώματός σας.

1. Δεν έρχεστε σε επαφή με τα μάτια

Το να ανταλλάσετε ματιές και βλέμματα με τους άλλους, θέλει κι αυτό την προπόνησή του. Δεν είναι εύκολο στην αρχή, αλλά μόνο έτσι θα γλιτώσετε από το να πιστεύουν οι άλλοι ότι είστε νευρικοί και επιφυλακτικοί απέναντί τους. Το πιθανότερο είναι να μην ισχύει τίποτα από αυτά, αλλά όταν διστάζετε να κοιτάξετε κάποιον στα μάτια, αυτός θα καταλάβει πολύ συγκεκριμένα πράγματα από εσάς.

2. Καμπουριάζετε

Όταν κάθεστε στο σκαμπό του bar και είστε καμπουριασμένοι, όσο μεγάλο χαμόγελο και αν έχετε, αυτή η στάση δείχνει πως θέλετε να παραμείνετε κλειστοί στον εαυτό σας και ιδανικά θα θέλατε να εξαφανιστείτε. Μπορεί η στάση αυτή απλά να σημαίνει ότι έχετε κακή στάση σώματος και τίποτα παραπάνω, αλλά αυτό δεν το ξέρουν όσοι είναι μαζί σας και βλέπουν ένα άτομο που δεν έχει ούτε τη διάθεση να κάτσει όρθιο. Η στάση του σώματος ευτυχώς είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα με σωστές ασκήσεις και επιμονή.

3. Γέρνετε προς τα πίσω ή, απλά, απομακρύνεστε

Αν κάθε φορά που αναπτύσσετε μια κουβέντα με κάποιον, γέρνετε προς τα πίσω και απομακρύνεστε από εκείνον, τότε θα καταλάβει πως δεν σας είναι πολύ ευχάριστη, ούτε και επιθυμητή αυτή η επικοινωνία. Δίνετε την εντύπωση ότι σιγά-σιγά αποχωρείτε από την κουβέντα, ενώ αν από την άλλη θέλετε να δείξετε το ενδιαφέρον σας, τότε προσπαθήστε να γέρνετε προς το μέρος του ατόμου που σας μιλάει και θα πάρει το θάρρος να συνεχίσει τη συνομιλία μαζί σας.

4. Γυρίζετε το σώμα σας προς την αντίθετη κατεύθυνση

Όταν θέλουμε να δηλώσουμε πως δεν μας ενδιαφέρει πια ο άλλος και έχουμε τερματίσει την επικοινωνία μαζί του, τότε ασυνείδητα γυρνάμε το σώμα μας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό παρατηρείται εύκολα σε ζευγάρια που τσακώνονται, αλλά αν υποθέσουμε ότι δεν θέλετε να υποννοήσετε πλήρη αποκλεισμό της επικοινωνίας με ένα άτομο, προσπαθήστε τουλάχιστον να διατηρήσετε την κατεύθυνση του σώματός σας, προς εκείνο.

5. Προτάσετε τον δείκτη σας

Το να δείχνουμε με τον δείκτη μας κάποιον είναι αγένεια, όπως μας έχουν μάθει από μικρά, αλλά ακόμα μπορεί να θεωρηθεί ότι μέμφεστε κάποιον όταν του αναφέρεστε με τον δείκτη τεντωμένο και αιωρούμενο μπροστά στο πρόσωπό του. Ακόμα και αν βρίσκεστε σε μια διαμάχη θέσεων και απόψεων, αποφύγετε το δασκαλίστικο ύφος και περιορίστε τη χρήση του δείκτη ακόμα και αν προσπαθείτε να πείσετε κάποιον ότι κάνει λάθος.

6. Κινείστε νευρικά

Μπορεί το νευρικό κούνημα του ποδιού να είναι συνήθεια, μέχρι και παθολογικό σύνδρομο, αλλά μεταφράζεται από τους άλλους σαν νευρικότητα, άγχος, μέχρι και βαρεμάρα. Όσοι έχουν πολλά στο μυαλό τους, έχουν την τάση να κινούνται νευρικά, αλλά ακόμα και αυτή η κίνηση είναι θέμα συνήθειας, αν θέλετε να την περιορίσετε.

7. Είστε «μαγκωμένοι»

Έαν δεν είστε χαλαροί όταν βρίσκεστε σε ένα χώρο, για τον οιοδήποτε λόγο, οι συνδαιτημόνες σας θα το καταλάβουν και θα θεωρήσουν πως υπάρχει κάτι που σας προκαλεί αμηχανία. Μην κάθεστε στο τραπέζι της καφετέριας, με τον ίδιο τρόπο που κάθεστε στο γραφείο σας και δείξτε με τη στάση του σώματός σας , ότι νιώθετε άνετα. Ακόμα και αν δεν σας βγαίνει φυσικά, εξασκηθείτε σε μέρη που αισθάνεστε πραγματικά άνετα και θα το πετύχετε.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.