Σοκ από τα ευρήματα της υπηρεσίας ελέγχου πόσιμου νερού. Εντόπισαν ίχνη κοκαΐνης και ουσιών που σχετίζονται με αυτή, ακόμη και σε νερό που είχε περάσει απ’ όλες τις διαδικασίες καθαρισμού.

NERO-KOKAINHΟι επιστήμονες της Υπηρεσίας Ελέγχου Πόσιμου Νερού που εκπόνησαν την έρευνα εντόπισαν ίχνη κοκαΐνης και ουσιών που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία, ακόμη και σε νερό που είχε περάσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες καθαρισμού. Η ουσία που εντοπίστηκε είναι η βενζοϋλεκγονίνη, η μεταβολισμένη μορφή του ναρκωτικού αφότου έχει εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εκτιμάται ότι 700.000 άνθρωποι κάνουν καθημερινά χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού

Στο νερό εντοπίστηκαν επίσης ίχνη ιβουπροφαίνης μιας ουσίας που βρίσκεται στα φάρμακα αντιμετώπισης της επιληψίας αλλά και υψηλές συγκεντρώσεις καφεΐνης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ουσίες αυτές περνούν στο νερό μέσω των ούρων. Η Βρετανία έχει τα υψηλότερα επίπεδα χρήσης κοκαϊνης στη δυτική Ευρώπη. Εκτιμάται ότι 700.000 άνθρωποι κάνουν καθημερινά χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.