«Να απενοχοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση τη λέξη συνεργασία»
theodwrakisΑνοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Όπως σημειώνει, η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να απενοχοποιήσει τη λέξη «συνεργασία».

Σε ερώτηση για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «σε αυτή τη ζωή έχω μάθει να μην λέω “ποτέ”», η οποία είχε διατυπωθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν του είχε ζητηθεί να τοποθετηθεί αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Κι εγώ το επαναλαμβάνω αυτό. Η χώρα για εμάς χρειάζεται μεγάλες συνεργασίες. Με ποιον θα συνεργαστεί ο Τσίπρας; Με το ΚΚΕ που τον καταγγέλλει ως δεκανίκι του συστήματος; Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμοθεωρία της Αριστερας; Πρέπει λοιπόν να καταλάβει η Αριστερά ότι η λύση είναι οι συνεργασίες.»

Στην ερώτηση «είστε, λοιπόν, ανοιχτός σε συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ…», ο κ Θεοδωράκης απαντά: «Ναι. Και από τη στιγμή που θα βρούμε πού συμφωνούμε, να δώσουμε σε αυτά προτεραιότητα. Υπάρχει ένα κόμπλεξ στην Ελλάδα με τη λέξη συνεργασία. Εδώ, αν πεις να συνεργαστούμε, είσαι περίπου προδότης. Και εδώ πρέπει να βοηθήσει το μεγάλο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να απενοχοποιήσει τη λέξη συνεργασία».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σταύρος Θεοδωράκης ασκεί κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το «εκβιαστικό δίλημμα» που θέτει προς τους πολίτες, ενώ εξαπολύει βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή παλαιών στελεχών για καίριες θέσεις, σημειώνοντας ότι «ίσως εννοεί τη σταθερότητα στα πρόσωπα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.