Τι δηλώνει για το ενδεχόμενο πιθανών συνεργασιών

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ MANWLHS GLEZOSΑισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία”.

Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να είναι σίγουρος, όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν “ντέρμπι” ο κ. Γλέζος σημειώνει έχει τους δικούς του δείκτες.

“Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;” και πρόσθεσε ότι ήρθε ακόμα και νεοδημοκράτης και ζήτησε να μπει.

Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες, ενώ ξάφνιασε με την απάντησή του για το ενδεχόμενο συνεργασιών.

“Αν συμβεί αυτό, τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους.

Σε ερώτηση για το ποια κόμματα εννοεί ο κ. Γλέζος αποκλείει τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο δεν κάνει το ίδιο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

“Αν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ο Μανώλης Γλέζος σημειώνει ότι οι διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστηρίζει ότι ακόμα και αν σταματήσουν οι δόσεις, το Δημόσιο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους, με περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.

“Ο λαός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν θα παραδώσει τη χώρα στους ξένους τραπεζίτες, ούτε την πολιτική του ελευθερία στους Γερμανούς και την τρόικα. Όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει με την κυβέρνηση της Αριστεράς και θα δώσει και πάλι το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: η Ελλάδα θα αλλάξει την Ευρώπη, θα το δείτε!” καταλήγει ο κ. Γλέζος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.