Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατεβαίνεις υποψήφιος; Πόσο “πάει” η προεκλογική εκστρατεία (video)

10 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ποιο είναι το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας για να κατέβει ένας πολίτης, υποψήφιος στις εκλογές

ΧΡΗΜΑ - ΛΕΦΤΑΜειωμένο, σε σχέση με τα προ κρίσης δεδομένα, ωστόσο υψηλό παραμένει το κόστος της φετινής προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων εν όψει διπλών εκλογών.

Πόσο πάει το “μαλλί”; Τι λένε οι σύμβουλοι επικοινωνίας;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους που δημοσιεύει σε έρευνα του το Mega, τα έξοδα της καμπάνιας για να κατέβει ένας πολίτης υποψήφιος στις εκλογές ξεκινούν από τα 5.000-7.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα κόστος εκτοξεύεται αναλόγως με τις προθέσεις του υποψηφίου.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας σημειώνουν ότι πλέον η “μάχη” δίνεται κυρίως στο διαδίκτυο και όχι στους παραδοσιακούς μέχρι σήμερα χώρους αντιπαράθεσης.

“Το Facebook και τα social media θέλουν προσοχή. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ο οποιοσδήποτε γιατί θα εκτεθεί”, σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Πέραν όμως από τη διαχείριση της “εικόνας” από τις εταιρείες επικοινωνίας, υπάρχει και το στάνταρ τιμολόγιο:

Το κόστος για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για δήμαρχος ανέρχεται σε 100 ευρώ και για δημοτικός σύμβουλος 50 ευρώ, ενώ για την Περιφέρεια το κόστος του επικεφαλής του κάθε συνδυασμού είναι 150 ευρώ και του περιφερειακού συμβούλου 100 ευρώ.


Προεκλογική εκστρατεία από CDemo83

news247

This entry was posted on Σάββατο, 10 Μαΐου, 2014 at 19:24 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply