Νέο σχέδιο κυρώσεων κατά της Μόσχας επεξεργάζονται οι ΗΠΑ σε περίπτωση που προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία στα τέλη Μαΐου.
ΠΟΥΤΙΝΝέο σχέδιο κυρώσεων κατά της Μόσχας επεξεργάζονται οι ΗΠΑ σε περίπτωση που προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στα τέλη του Μαΐου ή εάν αναγνωρίσει ένα ακόμα αυτονομιστικό δημοψήφισμα.

«Αυτή την εβδομάδα… προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα πακέτο κυρώσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έτσι ώστε να το δουν οι Ρώσοι, να το κατανοήσουν και να αντιληφθούν τις συνέπειες εάν αναλάβουν περαιτέρω δράση για την παρεμπόδιση της διεξαγωγής αυτών των εκλογών», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, επέκρινε τις προσπάθειες φιλορωσικών δυνάμεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ανατολική Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τις «σκηνοθετημένες και ψευδείς», ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας πιθανόν να είναι αναποτελεσματικές.

Ο Κέρι προειδοποίησε για μία ακόμη φορά τη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλλουν πιο αυστηρές κυρώσεις, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας, εάν η Ρωσία κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να παρεμποδίσει τις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας που θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

Παραδέχτηκε, ωστόσο ότι εάν επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις προτού ολοκληρωθούν οι διπλωματικές προσπάθειες, κάτι τέτοιο θα μπορούσε έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Κέρι δήλωσε ότι ο ίδιος και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

 thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.