Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσθένης Κουπτσίδης στο «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους»: Βρίσκεστε σήμερα σε έναν τόπο ευλογημένο…

7 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ«Τα Γρεβενά, των προϊστορικών γιγάντων, των γεωθαυμάτων, των πέτρινων περασμάτων, της πλούσιας ιστορίας, της σπάνιας πανίδας και χλωρίδας, του Εθνικού Δρυμού της «Βάλια Κάλντα», του χιονοδρομικού κέντρου της «Βασιλίτσας», του δασικού και υδάτινου πλούτου, των μανιταριών και των γευστικών μονοπατιών σας καλωσορίζουν»,τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης απευθυνόμενος στους συνέδρους στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών στην πόλη των Γρεβενών του «6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους» στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών.

«Βρίσκεστε σήμερα σε έναν τόπο ευλογημένο από τη φύση, έναν τόπο απαράμιλλου φυσικού κάλλους που έχει να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου. Έναν τόπο ο οποίος το 2008 κατέκτησε το βραβείο EDEN (Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας) και από το 2011 ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στο δίκτυο EDEN.

Η περιοχή των Γρεβενών τόνισε αποτελεί ένα ανεκτίμητο, φυσικό «αρχείο πληροφοριών» για το απώτερο παρελθόν, καθώς παρουσιάζει τεράστιο γεωλογικό και παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Άλλωστε για το λόγο αυτό είστε όλοι σήμερα εδώ.

Σας εύχομαι καλή διαμονή στο φιλόξενο τόπο μας, στην πόλη των μανιταριών, στον τόπο με τα βιολογικά προϊόντα, τα παραδοσιακά εδέσματα και τα άγρια μανιτάρια τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα γνωρίσετε και θα γευτείτε. Καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου».

Τέλος ευχαρίστησε την κα Ευαγγελία Τσουκαλά και τον κ. DickMol για την προσφορά τους στον τόπο μας.

 

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2014 at 22:33 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply