ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ- ΚΑΛΠΗΠροβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,5 ποσοστιαία μονάδα έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, δείχνει κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει, σήμερα, στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει

22% και η ΝΔ 20,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, «Το Ποτάμι» με 7%, η Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Από 1,5% συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι- Πράσινοι και οι Γέφυρες. Από 1% συγκεντρώνουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑΟΣ. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,5% των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Αποχή εμφανίζει 5,5%, ενώ 8% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό και αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,5% και η ΝΔ 22%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,5%, «Το Ποτάμι» με 7,5%, η Ελιά με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Από 1,5% συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι- Πράσινοι και οι Γέφυρες. Από 1% συγκεντρώνουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑΟΣ. «Άλλο κόμμα» απαντά το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ 8,5% του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία Αναποφάσιστοι/ Δεν απάντησαν.

Στην ερώτηση «ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό» τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 32% και τον Αλέξη Τσίπρα το 24%, ενώ το 41% απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 3% δεν απάντησε.

Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 44% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 36% η ΝΔ, και 9% άλλο κόμμα. Το 11% του δείγματος δεν απάντησε.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Απριλίου- 2 Μαΐου 2014. Την Πέμπτη 8 Μαΐου θα γίνει η δεύτερη δημοσίευση αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC από την ιστοσελίδα «topontiki.gr».

antinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.