Παρουσία και του Βουλευτή ΠΕ Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη…

kopsahil 1Η Πανελληνιά Ομοσπονδία Αγροτών – Θεριζοαλωνιστικών Ελλάδος είχε συνάντηση την Τρίτη 29-4-2013 με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη και με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν :

  1. ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγροτών – Θεριζοαλωνιστικών Ελλάδος Κος Στεφανίδης Παύλος
  2. ο Πρόεδρος συλλόγου Γρεβενών Κος Ουζουνίδης Βασίλειος
  3. ο Ταμίας του συλλόγου Γρεβενών Κος Πουλιαρέκος Γεώργιος
  4. ο Αντιπρόεδρος συλλόγου Σερρών Κος Δούκας Ιωάννης
  5. ο Πρόεδρος συλλόγου Δομοκού Κος Κόγιας Στέλιος
  6. ο Πρόεδρος συλλόγου Τρικάλων Κος Κεραμάς Χρήστος
  7. ο Φοροτεχνικός τηςΟμοσπονδίας Κος Γκέκας Παναγιώτης
  8. η Βουλευτής Σερρών κα. Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία
  9. και ο Βουλευτής Γρεβενών Κος Κοψαχείλης Τιμολέων.

Στους υπουργούς τέθηκαν σοβαρά και σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Αναλυτικά :

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό μεταφορών ζητήθηκε για όλα τα Αγροτικά Μηχανήματα ( Α.Μ. ΧΥΔΗΝ ) η απαλλαγή τοποθέτησης ABS, αίτημα το οποίο έκρινε λογικότατο, μιας και αυτά τα οχήματα η ταχύτητά τους δεν ξεπερνάει τα 40 χλμ/ώρα και κινούνται κυρίως σε χωράφια και σε αγροτικούς δρόμους. Για το παραπάνω θέμα και μετά από προηγούμενες παρεμβάσεις των δύο βουλευτών, το υπουργείο θα δώσει παράταση για την τοποθέτησης ABS εωσότου το υπουργείο παραλάβει γνωμάτευση που ζητήθηκε για την απαλλαγή τους.

Ξεκαθαρίστηκε επίσης με σαφήνεια ότι για όλα τα Αγροτικά Μηχανήματα (Α.Μ. ΧΥΔΗΝ ) δεν απαιτείται έλεγχος ΚΤΕΟ.

kopsahil 3Στον υφυπουργό οικονομικών τέθηκε το θέμα της φορολόγησης των εισοδημάτων από παροχή υπηρεσιών. Ζητήθηκε και εξετάστηκε με πολύ προσοχή η δραστηριότητα αυτή να χαρακτηριστεί αγροτικό εισόδημα , έτσι ώστε να ενσωματωθεί στον ενιαίο συντελεστή φορολογίας που είναι 13 %. Η διαφορετική αντιμετώπιση , πέραν ότι θα επιβαρύνει το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων , δημιουργεί και μια σειρά παρενέργειες που θα έχουν σχέση με τον σαφή προσδιορισμό της παρεχόμενης υπηρεσίας αλλά και την πιθανή υποχρεωτική ασφάλιση σε άλλο φορέα πέραν του ΟΓΑ που σήμερα είμαστε όλοι . Τονίστηκε ότι η δραστηριότητα αυτή δεν ξεπερνά τους δυο (2) μήνες τον χρόνο. Το παραπάνω θέμα συζητήθηκε ακόμα πιο εκτενέστερα και με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης .

Ο αναπληρωτής υπουργός θα εξετάσει κάθε παράμετρο του παραπάνω θέματος με κύριο και το πώς θα χαρακτηριστεί αυτή η δραστηριότητα στην νέα ΚΑΠ , για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει απόλυτα αυτό πρόβλημα. Επίσης δέχθηκε να αναθεωρήσει την αναχρονιστική διάταξη που απαιτεί πέραν του διπλώματος οδήγησης Αγροτικών Μηχανημάτων ( Α.Μ. ) να απαιτείται και δίπλωμα Γεωργικού Ελκυστήρα τύπου Α (Τρακτέρ).

Ευχαριστούμε τους δυο βουλευτές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας να γίνουν οι συναντήσεις με τους αρμόδιους και να συνδράμουν ουσιαστικά στην επίλυση όλων των θεμάτων που θέσαμε.

kopsahil 2

Πανελληνιά Ομοσπονδία Αγροτών – Θεριζοαλωνιστικών Ελλάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.