ΜΙΣΘΟΙΧαμόγελα από την 1η Ιουλίου για εργοδότες και εργαζομένους αφού θα ξεκινήσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για τους πρώτους και 1% για τους δεύτερους, όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες, με τα ποσοστά των μειώσεων, η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Φυσικά με βάση τα παραπάνω μεταφράζεται σε αλλαγές τόσο στο κόστος του εργαζόμενου για τις επιχειρήσεις, όσο και στον καθαρό μισθό που παίρνει στα χέρια του ο εργαζόμενος.

Σε χρήματα αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μείωση του κόστους κατά περίπου 40 ευρώ το μήνα για τον εργοδότη και αύξηση περίπου 12 το μήνα για τον εργαζόμενο, για έναν μισθό της τάξης των 1.000 ευρώ. Φυσικά τα ποσά αυξομειώνονται ανάλογα με τον μισθό, εργαζόμενοι δηλαδή με μικρότερο μισθό από 1.000 ευρώ το μήνα θα δουν αύξηση που μετά βίας θα φτάνει τα 100 ευρώ το χρόνο, ενώ άλλοι με μισθούς άνω των 1.500 ευρώ το μίνα θα δουν αύξηση κοντά στα 200 ευρώ το χρόνο.

  • Οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι
  • Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί για τελευταία φορά το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.
  • Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Οι εισφορές που μειώνονται είναι

  • Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.
  • Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.