«Ο ΠΑΟΚ δικάστηκε λανθασμένα για σωματικές βλάβες», λέει ο Λυκουρέζος

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΗ Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση αφαίρεσης των τριών βαθμών και των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για τα επεισόδια που έγιναν στη Τούμπα, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι τρεις βαθμοί μάλιστα αφαιρούνται από την βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα 2014.

O δικέφαλος θα υποδεχθεί χωρίς φιλάθλους Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, ενώ διατηρήθηκε και το πρόστιμο των 50.000 ευρώ.

Ανακοίνωση απάντηση του ΠΑΟΚ σε σκληρή γλώσσα για την ΕΠΟ.

H απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.

Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της από «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα» στο «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014».

Ετσι η βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής:

Σε 2 αγώνες

1. Αστέρας Τρ. 4
2. Παναθηναϊκός 4
3. Ατρόμητος 3
4. ΠΑΟΚ 1

«Ο ΠΑΟΚ δικάστηκε λανθασμένα για σωματικές βλάβες», λέει ο Λυκουρέζος

«Ο ΠΑΟΚ δικάστηκε λανθασμένα για σωματικές βλάβες», λέει ο ΛυκουρέζοςΟ γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνεργάζεται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε νομικές υποθέσεις μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Όπως εξήγησε από νομικής άποψης για την τιμωρία του «δικεφάλου», δεν είχε δικηγορική ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση την οποία είχαν αναλάβει οι συνάδελφοί του Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, ενώ τόνισε πως οι αποφάσεις ήταν εσφαλμένες, δημιουργώντας του έκπληξη, αφού έγιναν δεκτές θέσεις που δεν αποδεικνύονταν από επίσημα έγγραφα και εκθέσεις των αρμόδιων οργάνων.

O Αλέξανδρος Λυκουρέζος στον Sentra 103,3:

Για την ποινή του ΠΑΟΚ: «Και η πρωτοβάθμια απόφαση και η σημερινή μού έχουν δημιουργήσει έκπληξη και απορία. Διαβάζοντας το υλικό δεν στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα. Δεν γίνεται να βαφτίζει σωματικές βλάβες κάτι που δεν λέει ούτε το φύλλο αγώνος, ούτε οι εκθέσεις του διαιτητή, του παρατηρητή και της αστυνομίας. Αντίθετα, παντού λένε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Βιαιοπραγία υπήρξε, κακώς βέβαια, αλλά δεν είναι σωματική βλάβη».

Για τις Επιτροπής που συνεδρίασαν: «Το κλίμα που δημιουργήθηκε παρέσυρε τις επιτροπές που πρέπει να είναι απολύτως ανεξάρτητες. Οι δύο αποφάσεις είναι νομικά εσφαλμένες. Τα επεισόδια καταδικάζονται, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μια νομικά εσφαλμένη απόφαση, η οποία δεν βοηθά και δεν συμβάλλει στον στόχο που υποτίθεται πως πρέπει να έχει μια κύρωση».

Για το αν ήταν ή δεν ήταν εκτεταμένα τα επεισόδια στην Τούμπα: «Οι φίλαθλοι δικαίως απορούν και αγανακτούν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Να αλλάξει το νομοθετικό σχέδιο και όχι να γίνεται εσφαλμένη ερμηνεία του υλικού. Οι ποινές, πότε δικαιολογημένα πότε αδικαιολόγητα, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Υπεύθυνη είναι η πολιτεία που καταδικάζει, υπόσχεται, προγραμματίζει, αλλά δεν υλοποιεί. Εκτεταμένα επεισόδια έχουμε, όπως λέει ο νόμος, όταν εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων, όταν υπάρχει σωματική βλάβη και όταν αυτά διαδραματίζονται στις κερκίδες ή τον αγωνιστικό χώρο. Η σωματική βλάβη όμως, κατά τον νόμο, δεν ταυτίζεται με την βιαιοπραγία. Μπορεί να σας δώσω ένα χαστούκι, αλλά αυτό δεν συνιστά τραυματισμό».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.