Ο κ. Βενιζέλος με τις δημόσιες τοποθετήσεις του έθεσε και τον πήχη των προσδοκιών στο ψυχολογικό όριο του 10%

venizelosΟι δραματικοι τόνοι που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζελος με τη δηλωση του για τον κίνδυνο να υπάρξει κυβερνητική αστάθεια την επόμενη των ευρωεκλογων μπορεί να αποσκοπούν – φανερά τουλάχιστον – στην προσπάθεια του να θέσει με εμφαντικο τροπο το δίλημμα της κάλπης, ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές αλλα και στελέχη του κόμματος εκτιμούν οτι πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ενας μεγάλος προβληματισμός για πιθανές δραματικές εξελίξεις στο κόμμα.

Ρεπορτάζ του Γιάννη Πιτταρά

Επρόκειτο άλλωστε για την δεύτερη μέσα σε 24 ώρες ανάλογη αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το τι μπορεί να σημάνει για το πολιτικό σκηνικό, η Ελιά να μην υποστηριχθεί από τους πολίτες και να μην καταφέρει να εκλέξει ούτε καν ευρωβουλευτή.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος με τις δημόσιες τοποθετήσεις του έθεσε και τον πήχη των προσδοκιών στο ψυχολογικό όριο του 10%, κάτω από το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε βαθιά περιδίνηση.

Η αποστροφή του ωστόσο στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που αν επιβεβαιωθούν θα οδηγήσουν σε κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού με κίνδυνο για την προοπτική της χώρας, χτύπησαν καμπανάκι ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου για το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το σκεπτικό του ετέρου κυβερνητικού εταίρου.

Η επιμονή του πάντως στην συχνή επίκληση οτι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί βασικό πυλώνα για την κυβερνητική σταθερότητα μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού ο κ. Βενιζέλος θεωρεί οτι με τα ποσοστά τοσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- να φτάνουν μετά βίας το 20%, το ενδεχόμενο το κόμμα του να υποστεί νεα εκλογική καθίζηση θα σημάνει και μια μακρά περίοδο κυβερνητικής αστάθειας ή ακόμα και ακυβερνησίας.

Ίσως για αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τονώσει το ηθικό των στελεχών του και να ενεργοποιήσει ευαίσθητες χορδές. Λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε “τσόντα” ούτε ουρά”.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.