Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΟΥ: Η πολιομυελίτιδα αποτελεί κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία παγκοσμίως

Μάιος 6th, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Έως ότου εξαλειφθεί, η πολιομυελίτιδα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται διεθνώς, χτυπώντας τα ευαίσθητα παιδιά»
poliomuelitidaΓια πρώτη φορά στα χρονικά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως η πολιομυελίτιδα απειλεί την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού και η πιθανή εξάπλωσή της μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική.

Ο ΠΟΥ περιγράφει τα πρόσφατα κρούσματα σε τουλάχιστον 10 χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ως «έκτακτη ανάγκη» που απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο.

Εκπρόσωποι του οργανισμού δηλώνουν πως το Πακιστάν, η Συρία και το Καμερούν «επέτρεψαν» στον ιό να βγει από τα σύνορά τους και συνιστούν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών να εκδίδουν πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν πως οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί, πριν αυτοί ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

«Έως ότου εξαλειφθεί, η πολιομυελίτιδα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται διεθνώς, χτυπώντας τα ευαίσθητα παιδιά», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Δρ Bruce Aylward, επικεφαλής του προγράμματος του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της πολιομυελίτιδας.

Ο ΠΟΥ εκδίδει για πρώτη φορά παγκόσμιο σήμα κινδύνου για την πολιομυελίτιδα, μια νόσο που πλήττει κυρίως μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών και συνήθως μεταδίδεται με το μολυσμένο νερό.

Οι ειδικοί εκφράζουν έντονες ανησυχίες, καθώς η νόσος φαίνεται να έχει κάνει την επανεμφάνισή της σε χώρες που είχαν απαλλαγεί τα προηγούμενα χρόνια, όπως η Συρία, η Σομαλία και το Ιράκ. Στην πλειονότητά τους, τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Πακιστάν.

 onmed

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 6th, 2014 at 19:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply