Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα. Στρέφουν τα βέλη τους εκατέρωθεν οι δύο παράνομοι εραστές

erastesΣτο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο 26χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης που στις 6 Απριλίου 2013 φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα έξω από το σπίτι της στη Νέα Μάκρη.

Δίπλα του στο σκαμνί θα βρεθεί και η αδερφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα (με την οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση) και ένας ακόμη φίλος του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι γνώριζαν για τον άγριο ξυλοδαρμό της Φαίης από τον δράστη, ωστόσο επέλεξαν να τον καλύψουν, όχι μόνο τηρώντας σιγήν ιχθύος αλλά και στήνοντας σενάρια για να αποπροσανατολίσουν τις αρχές.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τη μοιραία νύχτα της 6ης Απριλίου έπειτα από καβγά που είχε το ζευγάρι “ο Ευάγγελος Στεφανάκης με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε την Ευθυμία Αθανασία Μπλάχα χτυπώντας τη με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της με ιδιαίτερη βαναυσότητα” με αποτέλεσμα η 23χρονη να περιέλθει ακαριαία σε κωματώδη κατάσταση.

Δύο εβδομάδες αργότερα η άτυχη Φαίη θα καταλήξει “αιτιωδώς και αποκλειστικά από τις ανωτέρω σωματικές κακώσεις που με πρόθεση της επέφερε ο κατηγορούμενος”.

Στο μεσοδιάστημα, η 32χρονη αδερφή της Μαριαλένα, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, από κοινού με τον παράνομο εραστή της φέρονται να κατέστρωναν σχέδιο για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, ισχυριζόμενοι πως δεν ήξεραν ποιος χτύπησε τη Φαίη και πως τυχαία την εντόπισε στον δρόμο γνωστός του Στεφανάκη.

“Η ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, αλλά και οι ιδιαίτερα κακές σχέσεις με την αδερφή της αποτέλεσαν το κίνητρό της να αποτρέψει τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δράστη” αναφέρει το βούλευμα για την 32χρονη.

Η κοινή γραμμή που τήρησαν αρχικά στις καταθέσεις τους οι παράνομοι εραστές δεν άργησε ωστόσο να σπάσει, με τον Στεφανάκη και τη Μαριαλένα Μπλάχα να στρέφουν τα βέλη τους εκατέρωθεν, τακτική που αναμένεται να ακολουθήσουν και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Espresso

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.