Με πείραμα η Ουρουγουάη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ναρκωτικών και να πολεμήσει τα καρτέλ, ένα μέτωπο που η κυβέρνηση δεν τα έχει καταφέρει

ourougouahΗ χώρα δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες του δικού της σχεδίου για την νόμιμη καλλιέργεια, πώληση και κατανάλωση μαριχουάνας.

Ο κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να αγοράζει έως και 10 γραμμάρια μαριχουάνας κάθε εβδομάδα, πληρώνοντας 20 με 22 πέσος, δηλαδή 0,85 με 0,95 δολάρια το γραμμάριο.

Η πώληση της ουσίας θα γίνεται μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων φαρμακείων.

Επίσης, κάθε νοικοκυριό θα έχει το δικαίωμα να καλλιεργεί έως και έξι δενδρύλλια, ενώ άδειες καλλιέργειας θα μπορούν να εξασφαλίσουν και ιδιωτικές εταιρείες.

Όσο για τον χώρο κατανάλωσης, το κάπνισμα θα γίνεται στα σημεία όπου επιτρέπεται και το κάπνισμα, όχι όμως στους χώρους εργασίας.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως η ζήτηση μαριχουάνας στην Ουρουγουάη αντιστοιχεί σε περίπου 18 με 22 τόνους, γεγονός που σημαίνει πως οι καλλιέργειες για την ικανοποίηση των αναγκών του πληθυσμού δεν θα υπερβαίνουν σε έκταση τα 25 στρέμματα.

Το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η διάθεση της μαριχουάνας στα φαρμακεία αναμένεται να αρχίσει τον επόμενο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.