Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε 205 χώρες το ελληνικό Fleksy που “μιλά” 15 γλώσσες

4 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το virtual πληκτρολόγιο που αναπτύσσουν Έλληνες προγραμματιστές ανανεώθηκε, προσφέρει νέες λειτουργίες και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο

fleksy«Έχουμε ήδη χτίσει το όνομά μας στην αγορά ως ένας κύριος παίκτης, και μια νέα τεχνολογία με καλές προοπτικές. Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε. Την ίδια εβδομάδα που ανακοινώνουμε νέες γλώσσες, έχουμε ήδη βγάλει τρεις εκδόσεις beta με σειρά βελτιώσεων. Αυτή είναι και η ομορφιά του startup, να κινείσαι γρήγορα εκεί που οι μεγαλύτερες εταιρίες δεν μπορούν ή δεν θέλουν».

Ο Ιωάννης Βερδελής μιλάει στο FortuneGreece.com απ’ ευθείας από το Σαν Φρανσίσκο, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της Syntellia, της εταιρείας που ίδρυσε με τον Κώστα Ελευθερίου το 2011 και η οποία έχει καταφέρει να ανταγωνίζεται στα ίσα τεχνολογικούς κολοσσούς.

Το Fleksy ανακοίνωσε την προσθήκη πέντε νέων γλωσσών -Σουηδικά, Ουγγρικά, Δανέζικα, Σλοβάκικα και Τσέχικα- και φτάνει τις 15 συνολικά, καθώς και διαφορετικές διατάξεις πληκτρολογίου, δηλαδή AZERTY, QZERTY και QWERTZ. Επιπλέον, όπως μας ενημερώνουν οι ιδρυτές, το Fleksy έχει «κατεβεί» σε χρήστες από 205 χώρες, κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο.

Με το βραβευμένο αυτό keyboard για touchscreen συσκευές (στην περσινή CES κέρδισε το «Innovations Design and Engineering Award») η Syntellia επανεφευρίσκει το πληκτρολόγιο αφής. Η υλοποίηση δεν μοιάζει με τίποτε άλλο, αλλάζει εντελώς ο τρόπος λειτουργίας και η εμπειρία. Είναι το πρώτο που χρησιμοποιήθηκε σε 3D σύστημα gestures, το πρώτο που λειτούργησε σε smartwatch (Omate) και το πρώτο που η Apple επέτρεψε στο iOS.

«Τα δύο τρίτα των downloads είναι από εκτός ΗΠΑ» συνεχίζει ο Γιάννης Βερδελής, με χώρες όπως η Γερμανία, η Ινδία, η Ρωσία και η Ιταλία να βρίσκονται στις δέκα πρώτες σε αριθμό χρηστών. Αν και δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των downloads, δηλώνει πως το Fleksy έχει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από οποιοδήποτε άλλο προιόν στον τομέα του. Η πληρωμένη έκδοση του Fleksy για Android κοστίζει 2,89 €, αλλά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει δωρεάν για ένα μήνα.

Ως το πιο hot προϊόν στον τομέα του αυτή τη στιγμή, το Fleksy βρίσκεται σίγουρα στο «μικροσκόπιο» των μεγάλων εταιρειών για πιθανή εξαγορά. Ο Γιάννης Βερδελής θέτει άλλες προτεραιότητες, χωρί,ς όμως, να αποκλείει τίποτα. «Προτιμούμε να σκεφτόμαστε τους χρήστες μας, την ομάδα και την τεχνολογία μας. Σκοπός μας είναι να χτίσουμε καινοτόμο τεχνολογία και να λύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν τις έξυπνες συσκευές σήμερα. Εφόσον πετύχουμε τους στόχους μας θα έχουμε και άλλες σκέψεις».

Δείτε πώς τα περνούν κάθε μέρα στη Syntellia:

news247

This entry was posted on Κυριακή, 4 Μαΐου, 2014 at 17:20 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply