Ερευνώνται 80 λογαριασμοί, τέσσερις ίσως φέρουν στο φως νέα πρόσωπα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ - Το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού, το υποβρύχιο τύπου 214, «Παπανικολής» (S120), βρίσκεται εδώ και 4 μήνες στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Η ελληνική σημαία υψώθηκε στο πιο σύγχρονο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού στο Κίελο της Γερμανίας, στις 27 Οκτωβρίου του 2010. Παρασκευή 15 Απρίλίου 2011 ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR (File: GRE9825606.jpg )Και στέλεχος του υπουργείου Άμυνας στη μετά Τσοχατζόπουλο εποχή καλείται για εξηγήσεις στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Θα απολογηθεί εκ νέου για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, την οποία ερευνά ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής. Αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή σύμβασης του υπουργείου στο καθεστώς του Σκαραμαγκά και με την κλήση αυτή η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις και αγγίζει και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Το πρόσωπο αυτό προέκυψε μετά την απολογία των Αντώνη Χάγια, Αλέξανδρου Παπαντωνίου και Γ. Νικολάου οι οποίοι σχετίζονταν ευθέως με τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό. Πρόκειται να κληθούν εκ νέου προκειμένου να απολογηθούν και για νέα αδικήματα. Το ποσό που τους αποδίδεται ότι διακίνησαν για μίζες αγγίζει τα 7,5 εκατ. ευρώ!

Περίπου 80 λογαριασμούς εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ερευνά ο κ. Μαλλής. Από αυτούς οι 41 ανήκουν στον έμπορο Πάνο Ευσταθίου και τουλάχιστον τέσσερις αναμένεται να αποκαλύψουν και νέα πρόσωπα-έκπληξη με μεγάλο κύρος στη χώρα μας!

Παράλληλα στις 2 Ιουνίου καλείται να απολογηθεί και στον κ. Μαλλή ο ελληνικής καταγωγής τραπεζίτης Φάνης Λιγυνός, ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση της προμήθειας των συστημάτων Asrad, από τα οποία καταβλήθηκε μίζα, όπως κατήγγειλε ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Αν τελικά ο Φ. Λιγυνός δεν εμφανιστεί ενώπιον του κ. Μαλλή αμέσως θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της έρευνας περίπου τριών ανακριτών και άλλων πέντε εισαγγελέων είναι αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, ο οποίος εμφανίζεται σαν «εθνικός προμηθευτής» του υπουργείου. Έχει καταγγελθεί, αλλά όχι ευθέως, από τον Α. Κάντα.

Εισαγγελείς, ανακριτές και άλλοι ειδικοί πραγματοποιούν συναντήσεις και συσκέψεις με αφορμή το συγκεκριμένο πρόσωπο και αλληλοενημερώνονται για off-shore, λογαριασμούς και πρόσωπα-διαχειριστές στην Ελλάδα, στην Ελβετία, στο Μονακό, στη Βρετανία και σε άλλους επίγειους «παραδείσους» του εξωτερικού, όπου κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα μίζες από τα εξοπλιστικά.

«Μουσείο Μίζας»

Μάλιστα σε σχέση με το δημευμένο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αφού τελεσιδικήσει η απόφαση, έμπειρος ανακριτής πρότεινε να μετατραπεί σε «Μουσείο Μίζας» και να αναρτηθούν όλες οι συμβάσεις που ήταν διάτρητες.

Ανακριτές και εισαγγελείς περιμένουν και νέα στοιχεία από το εξωτερικό και κυρίως τη Γερμανία, τα οποία θα φωτίσουν και την άλλη προμήθεια για την οποία διενεργεί έρευνα και η Εισαγγελία του Μονάχου, αυτή των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ 2.

Παπαδάκου Γιάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.